Lenmagkúra

  Kategória Testünk egészsége
07
dec

édesgyökér A lenmag sokrétűen felhasználható gyógynövény, a népi gyógyászat és a mai gyógyszeripar egyik legkedveltebb alapanyaga. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Magyarországon közel 2,5 millió allergiás és mintegy 250 ezer asztmás ember él és számuk évről évre rohamosan nő. Mivel a légúti betegségek ma már népbetegségnek számítanak, gyógyszeres kezelésük mellett egyre nagyobb igény van az alternatív terápiás gyógymódokra. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A vitaminoknak van egy bámulatos tulajdonságuk: életre tudják kelteni a holt anyagot. Ők azok az aprócska és tevékeny koboldok, amelyek életet visznek az anyagcserébe. Így például a cinkelem egy atomja úszkál a vérben – holt anyagként, mint szinte minden fém. Csakhogy aztán, amint ez a fématom összekapcsolódik egy vitaminmolekulával, hirtelen egy másodperc miliárdod része alatt, vagy még gyorsabban – tökéletesen megelevenedik. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   Csodálatos és megnyugtató, hogy a táplálkozásunkkal is erősíthetjük az életenergiánkat, egészségünket, fiatalságunkat, ezáltal magunkat. Számtalan növény, többek között a búzafű alkotóelemeinek a szervezetre gyakorolt kiváló hatását mutatták ki kutatóink. Fogyasztásával tisztább, üdébb, fiatalabb lesz a bőrünk, mert antioxidánsainak segítségével tisztítja, méregteleníti szervezetünket és ez bőrünkön is meglátszik. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A hüvelyesek családjába tartozó 20-30 cm magas lucernának számos gyógyhatását ismerjük. A kék, termesztett vagy takarmánylucerna (Medicago sativa) igen tápláló, bár az arabok már kétezer évvel ezelőtt is „minden élelem atyjának” nevezték, nálunk emberi fogyasztásra csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csíráját használják, teafőzetként pedig fiatal leveleit és zsenge hajtásait alkalmazzák. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az aromaterápia és az alga együttes alkalmazása kiváló méregtelenítő kúra. A japánok évszázadok óta hínáros iszappal kezelik a narancsbőrt illetve az egyéb kiebb bőrproblémákat. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   A szőlő bővelkedik áldásos hatásokban. Víz- és hashajtó tulajdonságú: Káliumban gazdag, sóban szegény, ezért a diétázóknak igen hasznos csemege. Tartsunk hetente egyszer szőlőnapot, de mellé igyunk sok ásványvizet és együnk joghurtot. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A narancsbőr napjainkban sok tizenéves lény, asszony életét nehezíti meg, esztétikai és lelki problémákat okozva. A narancsbőr nem más, mint egyfajta kötőszöveti rendellenesség, amelynek létrejöttéhez nincs szükség megnövekedett zsírsejtekre. Elolvasom a teljes cikket »

Mustármagkúra

  Kategória Testünk egészsége
07
dec

édesgyökér A fehér mustár magját előszeretettel alkalmazta a népgyógyászat már régen is. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) magas hegyek ritka cserjéseiben terem. Évelő növény, 60-120 cm-re nő meg. Zöld szőrökkel borított kúszó szára vékony gyökerekkel kapaszkodik a talajba. Fölemelkedő szárain pikkelyszerű levelek nőnek, legfelső, csaknem kopasz szárán díszlik a kalász, amelyben a természetgyógyászati célokra (valamint a patikákban az összetapadásra hajlamos pirulák beporzására) augusztusban, érett állapotban gyűjtendő sárgászöld spórák találhatók. Mivel védett növényről van szó, szárát ritkán gyűjtjük. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   Igen szűk azoknak a köre, akik még nem éreztek kínzó hát- és derékfájást. A számítógépek és az irodai munka terjedésével egyre nő a hát- és derékfájásra panaszkodók köre. Ráadásul a panaszok a fiatalok körében is terjedőben vannak, pedig kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének.  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   Amíg nagyanyáink háztartásában megtalálható volt az aludttej, addig a joghurtot használták arcpakolásnak, gombásodás ellen, leégésre, a haj és a fejbőr ápolására, saláták ízesítéséhez, ételek habarásához. A joghurtot tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Testnek és léleknek egyaránt kedvez a lendületes capoeira, amely küzdősportos elemekkel tarkított fitneszirányzatot takar. A capoeira története az 1500-as évekre nyúlik vissza, arra az időre, amikor Brazília területére afrikai rabszolgákat hurcoltak be a gyarmatosítók. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az aranyér okai közé tartozik az öröklődési hajlam, a székrekedés és az ülő foglalkozás. Azoknál gyakoribb az előfordulás, akik a lábukon is vénás problémákkal küszködnek. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Sok helyen találkozunk a szervezet sav-bázis egyensúlyának problémájával, de kevesen értjük, hogy pontosan mit is takar ez az elnevezés. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Születéskor egy kisbabának teljesen steril a nyálkahártyája és a bőre is, de a Candida gomba az anya szervezetéből és a környezetből is könnyedén bejuthat a baba tápcsatornájába. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A napbarnított bőr elérése néha csak álom marad és a nyaralásról égési sérülésekkel térünk haza. Ezt egyébként néhány tanács megfogadásával könnyen elkerülhetjük! Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A kicsiket az iskolába lépés első pillanatától kezdve foglalkoztató kérdések közül sok már az első hetekben megoldódik, s kiderül, hogy az iskola nem is olyan borzasztó intézmény, a tanító néni vagy bácsi ugyanúgy viselkedik, mint anya vagy apa, és a gyerekek általában mind kedvesek. Az aggodalom, a szorongás azonban mégis ott lappanghat a kicsikben valahol rejtve, s a legkisebb bonyodalomra is fejfájást okozva. Elolvasom a teljes cikket »