Tejes nyalánkságok

Ebbe a csoportba tartoznak azok az élelmiszerek, amiket a tévében látható reklámokkal szeretnének velünk megvetetni az egészségesség jegyében.

 

 

Előszeretettel mutogatnak olyan egészségtelen nyalánkságokat, melyeket a gyerekekre szeretnének rásózni, félrevezetve a szülőket is, akik nyilvánvalóan a legjobbat szeretnék adni gyermekeiknek. A hirdetésekben előszeretettel hangoztatják, hogy a pudingok és a különféle tejszeletek, melyek gabonával dúsítottak teljesen egészségesek. Csak arról mélyen hallgatnak, hogy az őket körülölelő keksz vagy piskóta tele van fehér liszttel, tömény, zsíros, tejszínes krémmel és rengeteg cukorral. Hogy a gyerekeknek még inkább kedvükben járjanak, ezeket az édességeket még csokival is leöntik, mogyorót szórnak a tetejükre, és karamellel töltik. A „plusz kalciummal” és a „még több vitaminnal” csak a szülők beetetése, mert a hozzáadott anyagoknak semmi gyakorlati hasznuk nincsen.

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. december 09., péntek idő 17:27 ebben a kategóriában: Ételeink gyógyhatásai. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod