Lucerna Biocsíramag
Mennyiség: 30 gramm
289 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

(Medicago sativa) Biomag! A csíra olyan ásványi sókat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért, rostja pedig eltávolítja akoleszterinlerakódásokat az érfalakról. Ne hagyjuk fél cm-nél magasabbra nőni, mert ekkor a legfinomabb.

 

A csíra finom, zsenge növény ízű. Nagyon sok vitamint tartalmaz (A, B1, B2, C, D, E, H, K, kén), asványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz, mangán, bór). Rostanyaga serkenti az emésztést. Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat. A benne lévő szaponin zsírbontó hatású.

Hogyan csíráztassunk?

 

 

Csíráztató tálban vagy nedves szűrőpapíron

1. Két evőkanálnyi magot válogatás és mosás után áztassunk be langyos vízbe a csíráztató tál alsó részében. A gabonák 12, az apró magvak 4–8, a nagyobbak 24 óra alatt duzzadnak meg.
2. Szűrjük le a vizet, mossuk át a magvakat, és tegyük őket a csíráztató tál lyukas aljú részébe. Az edényt jól szellőző, 17–22 C-fokos helyen tartsuk. Ha a tálkészlet többemeletes, többfajta magot is csíráztathatunk.
3. Minden reggel és este langyos vízzel mossuk át a csírákat. Ha elérték a szükséges nagyságot, még egyszer öblítsük át őket. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

 

Egész évben vethető. Naponta kétszer öblítsük át friss vízzel. Csírázási idő: 7 nap.

 

 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2012. február 28., kedd idő 17:20 ebben a kategóriában: Csíra. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod