Hátfájás ellen természetes módszerekkel

A burgonya és a levendula csodákat művel fájó testrészeinkkel pár óra leforgása alatt. Próbálja ki Ön is!

 

 

 

 


Hátfájásra - krumpliszsák

  

A krumplipakolás lazítja a merev izmokat, serkenti a vérkeringést.

3 kg burgonya

víz igény szerint

1 kispárnahuzat

A burgonyát puhára főzzük, szétnyomjuk, majd a párnahuzatba töltjük. Olyan forrón amennyire elbírjuk, a hátunkra tesszük. Törülközőt, vagy gyapjútakarót borítunk rá, addig maradunk fekve, míg a burgonya ki nem hűl.

Hátfájásra - meleg


Kiváló háziszer isiászra a friss vasfűből készült pépes borogatás.


- A gyógynövényt egy üveg ecetben főzze pépesre (vagy forrázza le) majd keverjen el benne egy tojásfehérjét. A masszát két kendő közé téve helyezze a fájó testrészre.

 


Nagyanyáink gyógymódja húzódás, zúzódás, rándulás esetén

- Egy evőkanál ecetsavtimföldet egy pohár vízben elkeverünk, belemártunk egy muszlinkendőt, és a sérült felületre helyezzük. Gézkötéssel rögzítjük.

-Az ütés helyén keletkezett duzzanat eltávolítására 2-3 főtt fejeskáposzta levelet használtak, amelyet sodrófával végighengereltek, mielőtt a sérüléste helyezték. Laza kötéssel rögzítették, 20 percig hagyták rajta.


 


Levendulás masszázsolaj

Néhány éve parfümként, és természetes gyógyhatása miatt ismét hódító útjára indult a levendula. Már az ókori rómaiak is levendulaolajjal kenték be magukat, de a használata csak a középkorban terjedt el. Angliában az előkelő dámák levendulás kölnivel illatosították magukat. Még a szerelmes levelüket is levendula illatú tintával írták.

A mai zaklatott világunkban is ránk fér egy kis kényeztetés. Fürdés vagy zuhanyozás után dörzsölje be testét levendulaolajjal. Bőre bársonyos, és illatos lesz.

A sportolás, eddzés előtti levendulaolajjal történő masszírozás is csodát tesz. Elkerülheti a rándulást, ficamot, a test könnyebb, energikusabb lesz.


- Egy marék szárított, vagy friss levendulavirágot

-1/2 olivaolaj, vagy édes mandulaolaj

A hozzávalókat összekeverjük, 3 napon keresztül meleg helyen érleljük. Végül a keveréket leszűrjük, egy dekoratív üvegbe öntjük.

Megjegyzés: ha erősebb illatot szeretnénk, az átszűrt olajjal, és új levndulavirággal a műveletet megimételjük.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2010. október 19., kedd idő 13:41 ebben a kategóriában: Gyógyteák. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod