édesgyökér 1-1 csomag szurokfű, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2 evőkanálnyit adunk fél liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Elolvasom a teljes cikket »

A gyógytea készítése

  Kategória Gyógyteák
14
nov

édesgyökér Tea formájában történő alkalmazásuknál nem mindegy az elkészítés módja, fontos tudni, hogy mi az optimális adag és mennyit fogyaszthatunk belőle. A gyógyteák önállóan, megelőzésre vagy fenntartó kúrára, valamint egyéb klasszikus gyógyszerek mellett kiegészítő kezelésre is kiválóan alkalmasak. A gyógytea alkalmazásának előnye, hogy egyedi, személyre szabott összeállítást is lehetővé tesz. A gyógytea készítése: Tovább is van... Elolvasom a teljes cikket »

Fejfájás

  Kategória Gyógyteák
15
dec

édesgyökér         Egész-ség Az emberi én négy energiatestből tevődik össze. Fizikai, emocionális (érzelmi), mentális (szellemi), spirituális. Ezeknek a testeknek rendeltetésük szerint kiegyensúlyozottan, harmóniában kellene működnie. Akkor lesz „EGÉSZ” az ember, akkor lesz egészséges. E harmónia megbomlásának eredménye a betegség.   Elolvasom a teljes cikket »

Herpesz

  Kategória Gyógyteák
25
dec

édesgyökér Az ajkakon fájdalmas, folyadékkal teli hólyagok, illetve a szájüregben és a torokban fekély formájában jelentkező herpeszt általában a Herpes simplex – I vírus (HSV-I) okozza. Akinél egyszer kialakult, az számíthat rá, hogy kiújul, mert az elsődleges fertőzés után a vírus megbújik az érzőidegdúcokban, ahonnan aztán bizonyos tényezők hatására ismét aktiválódhat. Elolvasom a teljes cikket »

A szem problémái

  Kategória Gyógyteák
31
dec

édesgyökér Szemünk igen finom érzékszerv, rendszerint számtalan környezeti ártalom éri. A munkahelyen levő por, a klimatizált levegő, és a számítógép monitorja előtt végzett munka következtében a szem elfárad, és égni kezd. Allergiára hajlamos kötőhártya gyulladás alakulhat ki. A bakteriális fertőzésnél begyulladhatnak a szempillák tövénél levő mirigyek a szemhéj belső élén, közismertebb nevén árpa keletkezik.  Elolvasom a teljes cikket »

Az orr problémái

  Kategória Gyógyteák
31
dec

édesgyökér Légzőszervünk kapujának is nevezik az orrunkat. Az orrüreg és melléküreg különösen érzékeny szervünk. Gyakori az orrmelléküreg – gyulladás, orrvérzés, szénanátha, orrpolip stb. Több kiváló gyógytea és gyógynövénykészítmény hatékony segítséget nyújt, s nem okoz semmilyen mellékhatást. Elolvasom a teljes cikket »