édesgyökér A havi vérzés rendszerint nem okoz panaszt, de a nők egy részénél különféle problémák jelentkeznek: rendszertelen, nagyon erős, nagyon gyenge, vagy kimarad. Van akinek a menstruációját nagyon erős alhasi fájdalmak kisérik. Ehhez járulhat mellfeszülés, fejfájás, labilis idegrendszer stb. A természet gyógyereje most is segítségünkre lehet.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 1-1 csomag gyömbér, tárnicsgyökér, rebarbara, tarackgyökér, édes kömény keverékéből 1 evőkanálnyit veszünk 3 deciliter vízhez. Főzetet készítünk, melyet leszűrve éhgyomorra fogyasztunk.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Ürömfű, édes kömény, kálmosgyökér, kapormag, tárnicsgyökér, vidraeleckefű egyenlő keverékéből főzünk fél liternyi teát., amiből egy csészét éhgyomorra, míg a többi részét részletekben napközben fogyasztjuk el.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 5-5 dekagramm ürömfű, tárnicsgyökér, ezerjófű, izsópfű, bengekéreg keverékéből 2 evőkanállal teszünk fél liter vízhez és pár perc forralás után 5-10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. 1-1 csészével fogyasztunk reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 5-5 dekagramm citromfű, galagonyabogyó és -virág, zsurlófű, diólevél, 10 dekagramm fagyöngy keverékéből 2 evőkanálnyit veszünk fél liter vízhez. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fogyókúrák hatékonysága sokszor megkérdőjelezhető. Erről leginkább azok tudnának mesélni, akik már próbálták lefogyni. Az alábbi receptek nem csodaszerek, csak összetevőikből adódóan elősegítik a zsírok lebomlását. Elolvasom a teljes cikket »

Gyógytea gyermekeknek

  Kategória Gyógyteák
11
nov

édesgyökér Minden gyermek az első tíz évben számtalan enyhébb, és súlyosabb betegségen esik túlm míg meg nem erősödik az immunrendszere, és elegendő antitestet tud termelni. De addig sok szülőt állít dillamma elé a sok antibiotikum, gyógyszer, védőoltás beadása a gyereknek. Egyre többen bíznak a természetes szerekben, és térnek át gyógynövény alapanyagú mellékhatás nélküli készítményekre.Segítségül álljon itt néhány bevált, hatékony recept.   Elolvasom a teljes cikket »

A szép bőr titka

  Kategória Gyógyteák
11
nov

édesgyökér Az ápolt, szép bőr szükséges magabiztos megjelenésünkhöz. Sok-sok kiváló kozmetikai szer áll rendelkezésünkre. Ám aki nem akar sokat költeni, vagy vegyi anyagokkal tovább terhelni amúgy is telített szervezetét, nagyanyáink " kincsetárából" származó receptek segítségével, kiegyensúlyozott étrenddel, mozgással, és pihenéssel, csodát tehet. .   Elolvasom a teljes cikket »