édesgyökér A nyár örömei néha kellemetlenséget is tartogatnak számunkra. Ha valamilyen rovar: hangya, bogár, méh, szúnyog stb megcsíp, a csípés helyének gyógyfüvekkel való helyi kezelése gyors enyhülést hoz.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kiegyensúlyozatlan, stresszes életünk a " gyomrunkra" megy. Azaz, emésztőrendszerünknek is kemény munkát kell végezni hogy a gyorsan elfogyasztott, gyakran egészségtelen táplálékot fel tudja dolgozni megterhelt gyomrunk. Egy idő után már nem is sikerül, s ekkor lépnek fel a táplálkozási betegségek pl. gyomorégés, émelygés, gyomorgörcs, étvágytalanság, puffadás, emésztési nehézségek. Ha figyelünk testünk jelzéseire, s ha nem vált súlyossá a helyzet, hallgathatunk a régi, bölcs tanácsokra. A gyógynövények gyógyító ereje, és a rossz szokásokon való változtatás is elegendő a gyógyuláshoz. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az aranyér sokak életét nehezíti meg, ráadásul a probléma megoldására ritkán keressük fel az orvost. De ebben az esetben is segítségül hívhatjuk a gyógynövényeket,  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A sok stressz, a sok savas étel, pl. kávé stb, megbillentheti szervezetünk egyensúlyát, elsavasodik, aminek következménye a különböző betegségek, melyeknek a gyomorégés is kellemetlen tünete. A következő természetes gyógymódok kiválóan gyógyítják:   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 1-1 csomag Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Ha erősen tűz a nap könnyen leéghetünk. Ezért védjük a testünket napszemüveg, kalap, szellős ruha, napernyő használatával, napfényvédő készítményekkel. Ha mégis megtörtént, hatékonyan hűti a vörös, irritált bőrt az orbáncfűolaj.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 1-1 csomag Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A korpaképződést legtöbbször a faggyúmirigyek túl erős vagy túl gyenge zsírtermelése okozza. Más esetben fertőzés – a faggyúmirigyek váladékán és az elhalt hámsejteken élő élesztőgomba is lehet a korpásodás oka. Sok esetben nagyanyáink bevált házi receptjeivel kiválóan kezelhetők. Ha nem érjük el a kívánt hatást, forduljunk orvoshoz. Elolvasom a teljes cikket »