édesgyökér Gyógyhatása A borsosköménynek mind ez ideig csekély gyógyhatását igazolták a tudományos kísérletek. Csak szélhajtó és bélgörcsoldó hatása bizonyított.   Elolvasom a teljes cikket »

Citromfa (Citrus lemon)

  Kategória Gyógynövények
03
márc

édesgyökér Gyógyhatása: A gyümölcs és a levelek flavonoidjai vérnyomáscsökkentő hatásúak és védik a hajszálereket. Allergiaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek. Kimutatták, hogy a citromlé rendszeres fogyasztása növeli a kortikoszteron- és az ACTH -szintet a vérben. Az illóolajnak limonén- és citráltartalma miatt fertőzés gátló hatása van. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: A citromfű görcsoldó és emésztést segítő tulajdonságát igazolták. Illóolaja baktérium- és gombaölő hatású. Vizes kivonata vírusellenes szer. Nyugtató hatását klinikai vizsgálatok bebizonyították,  a citromfű pszichoszomatikus tünetekre pozitív hatást gyakorol. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: Számos vizsgálatot folytattak a citromverbéna nyugtató hatását illetően, hosszú ideig semmilyen értékelhető eredményre nem jutottak. A közelmúltban viszont emberen végzett kísérlet igazolta a teaforrázat nyugtató és szorongásgátló hatását. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: A csarab vízhajtó és húgyúti fertőtlenítőszer. Utóbbi célra azonban a medveszőlő hatékonyabb. Más növényekkel együtt használva kiváló méregtelenítő. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Más néven cseregalagonya, kétbibés galagonya. Gyógyhatása: A szívizom káliumpumpájára hatva erősíti azt, és szabályozza ritmusát. Növeli a koszorúerek véráramlását is. Feszültség csökkentő. Értágítóként mérsékli a hajszálerek ellenállását. A cseregalagonya nyugtató hatást fejt ki a központi idegrendszerre.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kicsi, 70 cm-nél nem magasabb évelő félcserje. Zöld szárán fohazott levelek ülnek. Termése hosszúkás, hegyes ,felfújt bogyótermés, néhány termesztettváltozata 50 cm-nél is hosszabb lehet. Termése kezdetben zöld, érett állapotban piros vagy sárga.  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A 8-10 m magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el, az apró, zöldes virágok a levelek hónaljában nyílnak. A nagyobb termős virágok önállóan vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga színű, amely 5 kg-os is lehet. Elolvasom a teljes cikket »