édesgyökér Gyógyhatása: A citromfű görcsoldó és emésztést segítő tulajdonságát igazolták. Illóolaja baktérium- és gombaölő hatású. Vizes kivonata vírusellenes szer. Nyugtató hatását klinikai vizsgálatok bebizonyították,  a citromfű pszichoszomatikus tünetekre pozitív hatást gyakorol. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: Számos vizsgálatot folytattak a citromverbéna nyugtató hatását illetően, hosszú ideig semmilyen értékelhető eredményre nem jutottak. A közelmúltban viszont emberen végzett kísérlet igazolta a teaforrázat nyugtató és szorongásgátló hatását. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: A csarab vízhajtó és húgyúti fertőtlenítőszer. Utóbbi célra azonban a medveszőlő hatékonyabb. Más növényekkel együtt használva kiváló méregtelenítő. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Más néven cseregalagonya, kétbibés galagonya. Gyógyhatása: A szívizom káliumpumpájára hatva erősíti azt, és szabályozza ritmusát. Növeli a koszorúerek véráramlását is. Feszültség csökkentő. Értágítóként mérsékli a hajszálerek ellenállását. A cseregalagonya nyugtató hatást fejt ki a központi idegrendszerre.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kicsi, 70 cm-nél nem magasabb évelő félcserje. Zöld szárán fohazott levelek ülnek. Termése hosszúkás, hegyes ,felfújt bogyótermés, néhány termesztettváltozata 50 cm-nél is hosszabb lehet. Termése kezdetben zöld, érett állapotban piros vagy sárga.  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A 8-10 m magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el, az apró, zöldes virágok a levelek hónaljában nyílnak. A nagyobb termős virágok önállóan vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga színű, amely 5 kg-os is lehet. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény rövid gyöktörzséből csak a tőlevélrózsa és a virágokat tartó tőkocsány ered. Lándzsa alakú levelei molyhosak. Fehér virágai hengeres füzérvirágzatot alkotnak. Szürkésrózsaszín magja ovális alakú, 2-3 mm hosszú. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 30 m magasra megnövő örökzöld fa, kérge repedezett, a törzs alsó része szürke, felső része vörös. A rügyeket barna gyantás felületű hártyalevelek borítják. A kifejlődött levelek párosával helyezkednek el a hajtásokon. A tobozok 3-7 cm hosszúak, a bennük lévő magvak a következő évben érnek meg. Elolvasom a teljes cikket »