Almaecet házilag

  Kategória Kivonat
24
febr

édesgyökér Az almaecet elkészítésének módja:   Az almát megmossuk, felnegyedeljük. Az almadarabkákat gyümölcsprésbe tesszük. A levet a héj, és az alma egy részével együtt az üvegbe töltjük. Kevés élesztőport adunk hozzá. Az üveget légmentesen lezárjuk. Körülbelül 4 héten keresztül erjesztjük. Időnként az „ecetalját” kanállal lemerjük a tetejéről, majd rázzuk össze. Amikor az ecet megfelelő ízű lesz, egy vászonkendőn átszűrve, kifőzött üvegekbe töltjük.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A ma használatos gyógyszerek alkotóelemeinek mintegy fele növényi eredetű, negyed részük pedig növényi kivonatokat vagy közvetlenül a növényekből származó bioaktív molekulákat tartalmaznak. Így a félszintetikus gyógyszerek használata, valamint a gyógynövény-terápia révén a növényekkel történő gyógyitás a világon a legelterjedtebb kezelési mód. Elolvasom a teljes cikket »

Miből lesz az Aszpirin?

  Kategória Érdekességek
02
márc

édesgyökér 1925-ben egy fiatal francia gyógyszerésznek, Pierre-Joseph Leroux-nak a fűzfa kérgéből sikerült egy fehér kristályos anyagot kinyerni, hasonló módon, mint ahogy a kinint kivonták a kínafa kérgéből. Felfedezését szalicinnek nevezte el. Valójában többféle anyag keverékéről van szó: közéjük tartozik a szalicilsav is, amely láz és ízületi reumás fájdalmak esetén hatékony, de gyomorégést okoz. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Ázsia legtöbb országában a hagyományos orvoslás jeleneg is él. Gondolkodásmódjuknak megfelelően, amely nagymértékben eltér a nyugati világban megszokottól, a növényeket sokféleképpen használják fel. A tudósok jelenleg is mélyrehatóan vizsgálják ezeket a növényi gyógykészítményeket tartalmazó könyveket, amelyek lehetővé tennék, hogy jobban megértsék bizonyos terápiák hatásmechanizmusait és talán új alkalmazásokat is felfedezzenek. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: A borostyán görcsoldó hatása klinikailag is igazolt. A levél antibakteriális hatású és rákos daganatok kialakulását gátló tulajdonságokkal rendelkezik.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: Illóolajoknak és flavonoid tartalmának köszönhetően bélgörcsoldó és antioxidáns hatású. Kis adagban nyugtató, nagy adagban serkentő hatású. Illóolaja enyhe fájdalomcsillapító és viszketéscsökkentő. Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyálelválasztást és az epekiválasztást, valamint helyi érzéstelenítő, hűsítő, továbbá fertőtlenítő hatású.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása A borsosköménynek mind ez ideig csekély gyógyhatását igazolták a tudományos kísérletek. Csak szélhajtó és bélgörcsoldó hatása bizonyított.   Elolvasom a teljes cikket »

Citromfa (Citrus lemon)

  Kategória Gyógynövények
03
márc

édesgyökér Gyógyhatása: A gyümölcs és a levelek flavonoidjai vérnyomáscsökkentő hatásúak és védik a hajszálereket. Allergiaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek. Kimutatták, hogy a citromlé rendszeres fogyasztása növeli a kortikoszteron- és az ACTH -szintet a vérben. Az illóolajnak limonén- és citráltartalma miatt fertőzés gátló hatása van. Elolvasom a teljes cikket »