Az orr problémái

  Kategória Gyógyteák
31
dec

édesgyökér Légzőszervünk kapujának is nevezik az orrunkat. Az orrüreg és melléküreg különösen érzékeny szervünk. Gyakori az orrmelléküreg – gyulladás, orrvérzés, szénanátha, orrpolip stb. Több kiváló gyógytea és gyógynövénykészítmény hatékony segítséget nyújt, s nem okoz semmilyen mellékhatást. Elolvasom a teljes cikket »

Körömvirág kenőcs

  Kategória Kivonat
11
febr

édesgyökér A körömvirágból könnyen készíthetünk kenőcsöt különböző bőrbetegségek, sebek hatékony kezelésére. Európában már az 1200-as évektől termesztik, latin neve Calendula officinalis. Származási helye Egyiptom. Régen az időjárás jóslásához is használták. Ha szirmai reggel 7 óra tájban kinyílnak, aznap jó idő igérkezik, ha csukva maradnak, aznap eső lesz.   Elolvasom a teljes cikket »

Almaecet házilag

  Kategória Kivonat
24
febr

édesgyökér Az almaecet elkészítésének módja:   Az almát megmossuk, felnegyedeljük. Az almadarabkákat gyümölcsprésbe tesszük. A levet a héj, és az alma egy részével együtt az üvegbe töltjük. Kevés élesztőport adunk hozzá. Az üveget légmentesen lezárjuk. Körülbelül 4 héten keresztül erjesztjük. Időnként az „ecetalját” kanállal lemerjük a tetejéről, majd rázzuk össze. Amikor az ecet megfelelő ízű lesz, egy vászonkendőn átszűrve, kifőzött üvegekbe töltjük.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A ma használatos gyógyszerek alkotóelemeinek mintegy fele növényi eredetű, negyed részük pedig növényi kivonatokat vagy közvetlenül a növényekből származó bioaktív molekulákat tartalmaznak. Így a félszintetikus gyógyszerek használata, valamint a gyógynövény-terápia révén a növényekkel történő gyógyitás a világon a legelterjedtebb kezelési mód. Elolvasom a teljes cikket »

Miből lesz az Aszpirin?

  Kategória Érdekességek
02
márc

édesgyökér 1925-ben egy fiatal francia gyógyszerésznek, Pierre-Joseph Leroux-nak a fűzfa kérgéből sikerült egy fehér kristályos anyagot kinyerni, hasonló módon, mint ahogy a kinint kivonták a kínafa kérgéből. Felfedezését szalicinnek nevezte el. Valójában többféle anyag keverékéről van szó: közéjük tartozik a szalicilsav is, amely láz és ízületi reumás fájdalmak esetén hatékony, de gyomorégést okoz. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Ázsia legtöbb országában a hagyományos orvoslás jeleneg is él. Gondolkodásmódjuknak megfelelően, amely nagymértékben eltér a nyugati világban megszokottól, a növényeket sokféleképpen használják fel. A tudósok jelenleg is mélyrehatóan vizsgálják ezeket a növényi gyógykészítményeket tartalmazó könyveket, amelyek lehetővé tennék, hogy jobban megértsék bizonyos terápiák hatásmechanizmusait és talán új alkalmazásokat is felfedezzenek. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: A borostyán görcsoldó hatása klinikailag is igazolt. A levél antibakteriális hatású és rákos daganatok kialakulását gátló tulajdonságokkal rendelkezik.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyógyhatása: Illóolajoknak és flavonoid tartalmának köszönhetően bélgörcsoldó és antioxidáns hatású. Kis adagban nyugtató, nagy adagban serkentő hatású. Illóolaja enyhe fájdalomcsillapító és viszketéscsökkentő. Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyálelválasztást és az epekiválasztást, valamint helyi érzéstelenítő, hűsítő, továbbá fertőtlenítő hatású.   Elolvasom a teljes cikket »