édesgyökér A kisebb sebek, sérülések általában maguktól gyógyulnak pár napon belül. De vannak olyan esetek, emikor ezt a gyógyulást siettetni szeretnénk, mert pl. kellemetlen helyen található, vagy esztétikai szempontból okoz problémát a sérülés. Ekkor nyújt segítséget a körömvirágkrém. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A nyár örömei néha kellemetlenséget is tartogatnak számunkra. Ha valamilyen rovar: hangya, bogár, méh, szúnyog stb megcsíp, a csípés helyének gyógyfüvekkel való helyi kezelése gyors enyhülést hoz.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kiegyensúlyozatlan, stresszes életünk a " gyomrunkra" megy. Azaz, emésztőrendszerünknek is kemény munkát kell végezni hogy a gyorsan elfogyasztott, gyakran egészségtelen táplálékot fel tudja dolgozni megterhelt gyomrunk. Egy idő után már nem is sikerül, s ekkor lépnek fel a táplálkozási betegségek pl. gyomorégés, émelygés, gyomorgörcs, étvágytalanság, puffadás, emésztési nehézségek. Ha figyelünk testünk jelzéseire, s ha nem vált súlyossá a helyzet, hallgathatunk a régi, bölcs tanácsokra. A gyógynövények gyógyító ereje, és a rossz szokásokon való változtatás is elegendő a gyógyuláshoz. Elolvasom a teljes cikket »

Kínai gyömbérlekvár

  Kategória Kivonat
20
okt

édesgyökér Gyömbérlekvár Már a kínaiak is a gyömbér rizómáját ajánlották ideges szívpanaszok esetén.   3 g őrölt gyömbérgyökér 6 g őrölt majoránna 6 g zellergumó 2 g fehér bors 200 g méz   Az őrleményeket összekeverjük, a borsot hozzáadjuk, s az egészet a mézbe szórjuk. Gőz fölött kevergetve lekvárrá főzzük. Egy kúra időtartama 4-6 hét. Ez idő alatt naponta háromszor ¼ teáskanállal vegyünk be belőle.   Elolvasom a teljes cikket »

A kis svédkeserű

  Kategória Kivonat
20
okt

édesgyökér Kis svédkeserű elkészíthető receptje: Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az aranyér sokak életét nehezíti meg, ráadásul a probléma megoldására ritkán keressük fel az orvost. De ebben az esetben is segítségül hívhatjuk a gyógynövényeket,  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A sok stressz, a sok savas étel, pl. kávé stb, megbillentheti szervezetünk egyensúlyát, elsavasodik, aminek következménye a különböző betegségek, melyeknek a gyomorégés is kellemetlen tünete. A következő természetes gyógymódok kiválóan gyógyítják:   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 1-1 csomag Elolvasom a teljes cikket »