édesgyökér Gondoltunk már arra, hogy túl sok kenyeret és tésztát fogyasztunk? Ezek az élelmiszerek keringési problémákat, cukorbetegséget és sok embernél elhízást okoznak. Ha hetente kétszer-háromszor megpróbáljuk a tésztát rizzsel helyettesíteni, sokat teszünk egészségünk érdekében. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az illatos ruta Dél-Afrikából származó, kis termetű cserje. Tojásdad levelei világoszöldek, szélük fogazott. Az illóolajat tartalmazó mirigyszőrök a levél felületén találhatóak. Fehér vagy rózsaszín virágai 1,5 cm-esek. Toktermésében 5 db fekete mag található. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az izsóp Európa déli részéről származó, 50-60 cm magas örökzöld félcserje. Kék vagy lila virágai álffüzérvirágzatot alkotnak. Nyár eleján nyíló virágai a lepkék és a méhek kedvelt célpontja. A mentához hasonló aromájú leveleit egész évben szedhetjük. Elolvasom a teljes cikket »

Jóféle sáfrány

  Kategória Gyógynövények
27
dec

édesgyökér Ismerhetjük még valódi sáfrányként vagy fűszersáfrányként. Hagymagumós évelő növény, hosszú, fűszerű levelei a virággal együtt jelennek meg. Nem tévesztendő össze az egynyári sáfrányos szeklicével! Elolvasom a teljes cikket »