édesgyökér Egyéb nevei: Homoki szalmavirág, sárgagyopár 30-40 cm magas évelő növény, levelei vastagok, molyhosok. Sárga fészekvirágzatai finoman szemcsézettek. Hazánkban védett növény! Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Egyéb nevei: ezüsttövis, homokfa, tengerparti homoktövis, európai homoktövis A homoktövis elsősorban a tibeti orvoslásban használt gyógynövény, de hagyományosan Kínában, Mongóliában és Oroszországban is alkalmazzák. Európa országaiban még most kezd elterjedni. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 1 méter magas évelő növény. Világoskék vagy lila virágai fürtökbe tömörülnek. A talajban szerteágazó gyöktörzséből hosszú, vastag gyökértarackok fejlődnek. Termése lapított hüvelytermés, amelyben 5 mag található. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gyorsan hasznosítható segítség a mindennapjainkban. A kezünk, ill. az ujjunk tartásával, összeérintésével, csodálatos, hasznosítható állapotokat érhetünk el, teljesülhetnek vágyaink. Ezekkel a kéz- és ujjtartásokkal befolyást gyakorolhatunk energiahálózatunkra. Blokkolt energiák felszabadításával hatást gyakorolhatunk idegrendszerünkre, mirigyeinkre, testünk állapotára. A különböző ujjtartásokkal megnyitjuk ujjunk vékony energiacsatornáit, megindítjuk, felszabadítjuk testünk energiaáramlását. Kapcsolatot, harmóniát teremtünk testünk különböző énjeivel, részeivel, (fizikai, emocionális, mentális, spirituális) ezáltal rezgéseink a kívánságunknak megfelelő rezgéseket vonz (eseményt, állapotokat stb.) Elolvasom a teljes cikket »

Sütőtökkrém

  Kategória Ételreceptek
08
febr

édesgyökér   Elolvasom a teljes cikket »

Tökkenyér

  Kategória Ételreceptek
08
febr

édesgyökér   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér ...sokmindent másképp csinálnék.   Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy át kellene térni az önellátó - pénzvilágtól független - gazdálkodásra, persze csak amennyire a korlátaink engedik. Egy biztos, el kell indulni ezen az úton. Célom, hogy biokertészeti praktikák és életmódbeli változtatások megismertetésével - saját példámon és tapasztalataimon át - minél több emberhez eljuttassam az egészségesebb élethez vezető alternatívákat. Elolvasom a teljes cikket »

E-számok listája

  Kategória ÖKOBLOG
23
dec

édesgyökér Szeretném közzétenni az E-számokat tartalmazó listát, melynek néhány sorát érdemes kívülről megtanulni, és eszerint vásárolni az élelmiszert. Az orvostudomány mai állása szerint ezek az adalékanyagok, tartósítószerek tehetők felelőssé a gyermekkori hiperaktivitásért és gyakran a rák kialakulásáért. Elolvasom a teljes cikket »