Gyógytea készítése

  Kategória Gyógyteák
17
okt

édesgyökér Tea formájában történő alkalmazásuknál nem mindegy az elkészítés módja, fontos tudni, hogy mi az optimális adag és mennyit fogyaszthatunk belőle. A gyógyteák önállóan, megelőzésre vagy fenntartó kúrára, valamint egyéb klasszikus gyógyszerek mellett kiegészítő kezelésre is kiválóan alkalmasak. A gyógytea alkalmazásának előnye, hogy egyedi, személyre szabott összeállítást is lehetővé tesz.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A betegség csiklandozással kezdődik, mintha egy tollal csiklandoznák a torkunk hátsó falát. Aztán mélyen a mellkasban valami morajlani kezd, és a tüdőnkben lévő vulkán hirtelen kitör.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Legtöbbször úgy kezdődik, hogy kaparást érez a torkában, majd nehezére esik a nyelés, végül elmegy a hangja. Sokan használják a természet csodálatos hatását torok– és garatgyulladás enyhítésére, és gyógyítására. Csökkenti a nyelési nehézségeket, hatékonyan mérsékli a gyulladást. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A  fogbetegségek nemcsak a fogakat, hanem a körülöttük lévő szöveteket - íny, kötőszövetes és csontos fogágy - is érintik. A fogak érzékenysége külső és belső okokból (táplálkozás, hőmérséklet, stressz, savasság, dohányzás stb.) egyaránt eredhet, ami azt eredményezi, hogy a fogak a szervezet minden egyensúly-felborulását szinte érzékszervként azonnal észlelik. A növényi hatóanyagok a szájbetegségek kezelésében is segítenek leküzdeni a gyulladást.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A virágdrog forrázatát, mint nyugtatószert alkalmazzák ideges, feszült állapotok, túlterheltség esetén. Jó hatású álmatlanság és ideges gyomor-, és bélpanaszok megszüntetésére. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A gyógynövények frissen sajtolt leve alkalmas rá, hogy cseppek formájában fogyasszuk, vagy hogy a beteg testrészt bekenjük vele. Turmix géppel készítsük, mely a gyógynövényt fel is aprítja és ki is préseli. Naponta készítsünk friss levet. Kis üvegekben, jól ledugaszolva hűtőben hónapokig tárolható. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Az asztmások jól ismerik az olyan veszélyes rohamokat, amikor a beteg nem kap rendesen levegőt, teste oxigénhiánytól szenved, és az az érzése támad hogy azonnal megfullad. Az asztmát kiválthatja allergia, fertőzés, stressz, és félelemérzet, de az örökletes hajlam is jelentős tényező. Létezik azonban jó néhány természetes alapanyag, amely oldja a váladékot, ellazítja a hörgők izmait. Kiváló példa erre a hagyma és a fokhagyma. Elolvasom a teljes cikket »

Tinktúra készítése

  Kategória Kivonat
18
okt

édesgyökér  A tinktúta kivonat, mely 38-40 %-os gabona- vagy gyümölcspálinkával készül. Egy jól zárható edényt vagy palackot lazán teletöltünk az adott gyógynövénnyel, majd felöntjük gyümölcs vagy gabonapálinkával. Jól lezárva, meleg helyen 14 napig vagy még tovább állni hagyjuk, időnként rázzuk fel, szűrjük le. A tinktúrát használhatjuk belsőleg, teába cseppentve, külsőleg pedig borogatáshoz. Elolvasom a teljes cikket »