édesgyökér   A hindu és a kínai bölcsek szerint, aki nevet, az hosszú életet él. Stresszel teli világunkban bizony jót tesz egy kiadós, szívből jövő nevetés. Elég, ha a munkahelyén valaki elneveti magát, az átragad a másik emberre. A humor a legjobb kolléga. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A kicsiket az iskolába lépés első pillanatától kezdve foglalkoztató kérdések közül sok már az első hetekben megoldódik, s kiderül, hogy az iskola nem is olyan borzasztó intézmény, a tanító néni vagy bácsi ugyanúgy viselkedik, mint anya vagy apa, és a gyerekek általában mind kedvesek. Az aggodalom, a szorongás azonban mégis ott lappanghat a kicsikben valahol rejtve, s a legkisebb bonyodalomra is fejfájást okozva. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Magyarországon közel 2,5 millió allergiás és mintegy 250 ezer asztmás ember él és számuk évről évre rohamosan nő. Mivel a légúti betegségek ma már népbetegségnek számítanak, gyógyszeres kezelésük mellett egyre nagyobb igény van az alternatív terápiás gyógymódokra. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Sok helyen találkozunk a szervezet sav-bázis egyensúlyának problémájával, de kevesen értjük, hogy pontosan mit is takar ez az elnevezés. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Konyhánkban sok minden található, amit csupán a megszokott módon használunk fel, pedig nem szennyezi a környezetet, nem idegen testünktől, és másra is jó. Ilyen az egész évben rendelkezésünkre álló burgonya. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   A gyömbér évelő, lágy szárú növény, levelei lándzsásak. Kicsi, sárga virágai hasonlóak az íriszhez. Termése toktermés, mely nagy számú magját tartalmazza. A gyöktörzs megszárítás és darálás után aromás fűszer, elsősorban az ázsiai konyha használja. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér         Egyéves, lágy szárú növény, levelei szórt állásúak, alapjuknál két nagy szárnyasan szeldelt pálhalevéllel, mely méreteiben alig különbözik a tojásdad levelektől. Virágai egyesével képződnek a hosszú kocsányon, a szirmai sárgák, fehérek és lilák. A sarkantyús szirom 1,5 cm hosszú. A termésben lévő magvak körte alakúak. A gyógyászatban a virágos, föld feletti részeket hasznosítják, amelyeket virágzás előtt gyűjtenek be. Szárítás után forrázatként használják. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér         A hársfa magas növésű, terebélyes koronával rendelkező lombhullató fa. Levelei fűrészes szélűek, szíves vagy ferde vállúak. A virágzati tengelyhez hozzánőtt a világoszöld, nyelvszerű, hártyás murvalevél. Virágai kellemes illatúak, termése toktermés. A gyógyászatban a virágzatot és a fa kérgét hasznosítják. A virágokat akkor gyűjtik be, amikor a virágok kétharmada kinyílt, majd vékony rétegekben, árnyékos, szellős helyen szárítják. A begyűjtött kéreggel ugyanígy járnak el. A virágzatot forrázatként, a kérget porított formában vagy kivonatként alkalmazzák. Elolvasom a teljes cikket »