édesgyökér A kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) magas hegyek ritka cserjéseiben terem. Évelő növény, 60-120 cm-re nő meg. Zöld szőrökkel borított kúszó szára vékony gyökerekkel kapaszkodik a talajba. Fölemelkedő szárain pikkelyszerű levelek nőnek, legfelső, csaknem kopasz szárán díszlik a kalász, amelyben a természetgyógyászati célokra (valamint a patikákban az összetapadásra hajlamos pirulák beporzására) augusztusban, érett állapotban gyűjtendő sárgászöld spórák találhatók. Mivel védett növényről van szó, szárát ritkán gyűjtjük. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A napbarnított bőr elérése néha csak álom marad és a nyaralásról égési sérülésekkel térünk haza. Ezt egyébként néhány tanács megfogadásával könnyen elkerülhetjük! Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   A hindu és a kínai bölcsek szerint, aki nevet, az hosszú életet él. Stresszel teli világunkban bizony jót tesz egy kiadós, szívből jövő nevetés. Elég, ha a munkahelyén valaki elneveti magát, az átragad a másik emberre. A humor a legjobb kolléga. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A kicsiket az iskolába lépés első pillanatától kezdve foglalkoztató kérdések közül sok már az első hetekben megoldódik, s kiderül, hogy az iskola nem is olyan borzasztó intézmény, a tanító néni vagy bácsi ugyanúgy viselkedik, mint anya vagy apa, és a gyerekek általában mind kedvesek. Az aggodalom, a szorongás azonban mégis ott lappanghat a kicsikben valahol rejtve, s a legkisebb bonyodalomra is fejfájást okozva. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Magyarországon közel 2,5 millió allergiás és mintegy 250 ezer asztmás ember él és számuk évről évre rohamosan nő. Mivel a légúti betegségek ma már népbetegségnek számítanak, gyógyszeres kezelésük mellett egyre nagyobb igény van az alternatív terápiás gyógymódokra. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Sok helyen találkozunk a szervezet sav-bázis egyensúlyának problémájával, de kevesen értjük, hogy pontosan mit is takar ez az elnevezés. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Konyhánkban sok minden található, amit csupán a megszokott módon használunk fel, pedig nem szennyezi a környezetet, nem idegen testünktől, és másra is jó. Ilyen az egész évben rendelkezésünkre álló burgonya. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér   A gyömbér évelő, lágy szárú növény, levelei lándzsásak. Kicsi, sárga virágai hasonlóak az íriszhez. Termése toktermés, mely nagy számú magját tartalmazza. A gyöktörzs megszárítás és darálás után aromás fűszer, elsősorban az ázsiai konyha használja. Elolvasom a teljes cikket »