édesgyökér Elvileg gyümölcslevet inni sokkal egészségesebb, mint szénsavas-cukros üdítőt fogyasztani. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A puffasztott rizsből, búzából készült szeletekről sokan azt gondolják, hogy nyugodt szívvel fogyaszthatók, hiszen nem hízlalnak. Elolvasom a teljes cikket »

Rizs

  Kategória Ételeink gyógyhatásai
09
dec

édesgyökér A legtöbb fogyókúrázó azt gondolja, hogy minden szénhidrát tartalmú élelmiszert ki kell iktatni az étrendből. Azt kevesen tudják, hogy megkülönböztetünk egyszerű és összetett szénhidrátokat, amelyek közül az előbbit valóban érdemes elhagyni (idetartoznak a finomított élelmiszerek: a fehér liszt, a cukor, valamint az extrudált, roppanós, feldolgozott ételek), viszont az utóbbi csoportra mindenképpen szüksége van a szervezetünknek, hiszen energiát nyerünk belőle. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A legújabb vélekedések szerint helyesebb margarint fogyasztani, mint vajat. Ez részben igaz, mert az állati eredetű zsiradékok nagyon sok telített zsírsavat tartalmaznak, melyek növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Testnek és léleknek egyaránt kedvez a lendületes capoeira, amely küzdősportos elemekkel tarkított fitneszirányzatot takar. A capoeira története az 1500-as évekre nyúlik vissza, arra az időre, amikor Brazília területére afrikai rabszolgákat hurcoltak be a gyarmatosítók. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A vitaminoknak van egy bámulatos tulajdonságuk: életre tudják kelteni a holt anyagot. Ők azok az aprócska és tevékeny koboldok, amelyek életet visznek az anyagcserébe. Így például a cinkelem egy atomja úszkál a vérben – holt anyagként, mint szinte minden fém. Csakhogy aztán, amint ez a fématom összekapcsolódik egy vitaminmolekulával, hirtelen egy másodperc miliárdod része alatt, vagy még gyorsabban – tökéletesen megelevenedik. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) magas hegyek ritka cserjéseiben terem. Évelő növény, 60-120 cm-re nő meg. Zöld szőrökkel borított kúszó szára vékony gyökerekkel kapaszkodik a talajba. Fölemelkedő szárain pikkelyszerű levelek nőnek, legfelső, csaknem kopasz szárán díszlik a kalász, amelyben a természetgyógyászati célokra (valamint a patikákban az összetapadásra hajlamos pirulák beporzására) augusztusban, érett állapotban gyűjtendő sárgászöld spórák találhatók. Mivel védett növényről van szó, szárát ritkán gyűjtjük. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A napbarnított bőr elérése néha csak álom marad és a nyaralásról égési sérülésekkel térünk haza. Ezt egyébként néhány tanács megfogadásával könnyen elkerülhetjük! Elolvasom a teljes cikket »