Megfázás és influenza

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér   Bármilyen furcsa, igazából a náthát semmilyen gyógyszer nem mulasztja el, csupán a kínzó tüneteket enyhíthetjük. A baktériumok ellen hatékony antibiotikumok semmit nem érnek a náthát, megfázást okozó vírusok ellen. Márpedig a megfázást 79%-ban vírusok okozzák. A piruláknál, kapszuláknál sokkal többet érnek ilyenkor a jól bevált étrendi és természetes praktikák, pl. egy jó forró húsleves. Elolvasom a teljes cikket »

Menopauza

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér         Az álmatlanságot, a kedélyhullámzást és a hőhullámokat jelentősen csökkenthetjük, ha változtatunk táplálkozási szokásainkon.az E-vitaminban gazdag táplálékok, mint pl. a mandula vagy a levélzöldségek valamint a lenmaggal dúsított saláták és levesek megszüntetik a depressziót és az ingerlékenységet is. A hormonpótló terápiákkal szemben ezek az élelmiszerek nem növelik az emlőrák és a szívbetegségek kockázatát, hanem épp ellenkezőleg, általános egészségjavulást tapasztalhatunk. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér         A PMS (premenstruációs szindróma) sok nő életét (és a körülöttük lévőkét) keseríti meg hónapról hónapra. Az ovulációt követően (nagyjából a havi ciklus felénél) megnő a progeszteron nevű hormon mennyisége, mely előkészíti a méh belső falát a megtermékenyített petesejt részére. Ha a megtermékenyítés elmarad, a pete nem ágyazódik be, a progeszteron és az ösztrogén szintje egyaránt lesüllyed. Ebben az időszakban tapasztaljuk a PMS zavaró tüneteit: ingerlékenység, emlőérzékenység, fejfájás, puffadás, depresszió, hasi görcsök stb. ugyanakkor van, akinél a menstruáció elején lépnek fel a heves tünetek, mint pl. heves fájdalommal kísért erős vérzés. Elolvasom a teljes cikket »

Migrén

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér           A kutatók ma sem tudják igazán mi váltja ki a migrént. Szinte bármi okozhatja, a stressztől kezdve, az időjárás változásain át az erős szagokig. De kiválthatja alváshiány vagy egyes élelmiszerek és italok. A migrén a nőknél összefüggést mutat az ösztrogénszint ingadozásaival (gyakran egybeesik a menstruációval), ami megmagyarázza, hogy miért szenved háromszor annyi nő ettől a problémától, mint férfi, és hogy miért tűnik el szinte minden esetben a migrén a terhesség alatt illetve a változókorban. Elolvasom a teljes cikket »

Pattanások

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér           Serdülőkorban beindul az androgéneknek nevezett férfi nemi hormon termelődése (a nők szervezetében is van belőlük), aminek hatására több faggyú és szaru termelődik. Az előbbi védi a bőrt a kiszáradás ellen, a szaru a testszőrzet alapanyaga. Ha valamelyikből túl sokat termel a szervezet és eltömik a szőrtüszőket, pattanás keletkezik. Gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmazó élelmiszerek nagyobb mennyiségben való fogyasztása előnyösen befolyásolja bőrünk állapotát. Elolvasom a teljes cikket »

Pikkelysömör

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér           Az egészséges emberi bőr felső rétege havonta cserélődik. De a pikkelysömörben szenvedő betegeknél az új hámsejtek termelődése olyannyira felgyorsul, hogy a régi sejteknek nincs idejük lehámlani, így egymásra halmozódnak. A plakkok leggyakrabban a könyökön, térden és a hajas fejbőrön jelennek meg. Fontos, hogy asztalunkra olyan táplálékok kerüljenek, melyek gyulladáscsökkentő és a bőr egészségét védő vegyületeket tartalmaznak. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Azzal már senkinek sem mondunk újat, hogy a fehér kenyér helyett tanácsosabb lenne áttérni a teljes kiőrlésű gabonából készült pékárukra. Gondoljunk bele, hogyan viselkedik egy fehér zsömle, ha forró vizet öntünk rá: szétmállik, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz ballasztanyagokat. Emiatt szívódik fel gyorsan és nem is lakunk vele jól. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Sajnos a csokoládé sem sorolható az egészséges és ajánlott élelmiszerek közé. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a valódi kakaó tartalmaz értékes összetevőket, csakhogy az elterjedt csokimárkák és desszertek nagy része rendkívül alacsony kakaótartalommal bír. Elolvasom a teljes cikket »