édesgyökér Nem jutnak eszébe a nevek és a telefonszámok? Nem emlékszik fontos dátumokra? Ha nyaralni indul, visszafordul kilóméterekre a lakásától, hogy még egyszer ellenőrizze, bezárt-e mindent? Nem Ön az egyedüli, aki ilyen problémákkal küzd, egyébként is, a feledékenység gyógyítható. Ahogy a bőrön képződő dudorok nagy része nem bőrrákot jelent, úgy az emlékezet esetenkénti megbicsaklása sem okvetlenül az Alzheimer-kór tünete. Az emberek azonban hajlamosak rémeket látni. Elolvasom a teljes cikket »

Emlőrák

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A nők körében a tüdőrák után az emlőrák a leggyakoribb betegség. Az emlőrák kockázatát számos tényező befolyásolja: szült-e az illető, szedett-e fogamzásgátló tablettát, kapott-e hormonpótló kezelést, örökölte-e a hajlamosító géneket, a családon belüli halmozott előfordulás is kockázati tényezőt jelent. De szó sincs arról, hegy az emlőrákot nem lehet megelőzni! Sokat tehetünk egészségünk érdekében a táplálkozásunkkal és nem utolsósorban a rendszeres stresszoldással, pihenéssel! Elolvasom a teljes cikket »

Epekő

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Az epét a máj termeli, és az epehólyag tárolja. Szükség esetén az epevezetéken keresztül ürül a vékonybélbe, ahol a zsírok emésztését segíti, apró cseppecskékké alakítja őket, miket könnyedén fel tudnak dolgozni a zsír lebontásáért felelős enzimek. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Bizonyos táplálékok kellemetlen reakciókat, kínos fájdalmakat is okozhatnak azok számára, akik bizonyos allergiákban szenvednek. A legmegbízhatóbb „gyógymód”, ha a problémát okozó élelmiszert kiiktatjuk az étrendünkből, és más, magas tápanyagtartalmú étellel helyettesítjük. Ha az allergiát diófélék vagy tengeri eledelek fogyasztása okozzák, a tünetek az étkezés után nem sokkal már jelentkezhetnek. Elolvasom a teljes cikket »

Gyenge immunitás

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Az erős immunrendszer hamar elbánik a vírusokkal, ha viszont legyengül a szervezet, hamar támadásba lendülnek a kórokozók. Különféle természetes gyógymódok növelik a szervezet ellenálló képességét. Nemcsak a megelőzést szolgálják, akkor is segítenek, ha már megjelentek a kellemetlen tünetek. Elolvasom a teljes cikket »

Gyomorégés

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Az ételt és az italt a szájüregből az izmos garatfal összehúzódásai továbbítják a nyelőcsőbe, mely úgy néz ki, mint egy csúszda, az alján csapóajtóval. Amikor az étel leér, a csapóajtó, vagyis egy izomgyűrű kinyílik, beengedi a táplálékot a gyomorba és gyorsan visszazáródik. Elolvasom a teljes cikket »

Gyomor- és nyombélfekély

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A tudomány a legutóbbi időkig nem volt teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza a gyomorfekélyt. Ma már tudják, hogy nem csak a stressz idézheti elő a betegséget, bár a stresszes életmód meglehetősen erős rizikófaktor. A közvetlen kiváltó oka a fekélyes megbetegedéseknek a Heliobacter pylori nevű baktérium, ezért manapság savcsökkentőkkel és antibiotikumokkal kezelik. Elolvasom a teljes cikket »

Hasmenés

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A tápcsatornán áthaladó táplálék folyadékot vesz fel, mire a vastagbélbe jut, szár egészen híggá válik. Itt azonban a folyamat visszafordul, mert a vastagbélben a víz nagy része felszívódik. Csakhogy ha valaki hasmenéssel küzd, a bélfal begyulladhat a vírusok jelenléte miatt, így nehezebben tudja felszívni a vizet, a széklet híg marad. A hasmenéses állapot hamarabb javul, ha olyan táplálékot fogyasztunk, amelyek megkötik a nedvességet. De ami a legfontosabb, pótoljuk az elvesztett folyadékmennyiséget! Elolvasom a teljes cikket »