A fül betegségei

  Kategória Gyógyteák
19
okt

édesgyökér Leggyakoribb betegség a nagyothallás, siketség, heveny középfülgyulladás, fülcsengés, közép- és belsőfülben fellépő daganatos betegségek. Tünetei: viszketés, véres, gennyes váladékozás a hallójáratokból gyulladások esetén. Láz, fájdalom, hallásromlás.   Elolvasom a teljes cikket »

Gyógyteák ekcémára

  Kategória Gyógyteák
19
okt

édesgyökér Az ekcémás, repedezett, bőrfelület esztétikai kellemetlenségén kívül fájdalommal és viszketéssel keseríti meg sok ember életét. Az arc, acsukló, a kézfej, a belső térdhajlat és a könyök bőre érintett, amely hámlani kezd, megduzzad, néha fel is hólyagosodik. De a természetet ebben az esetben is segítségül hívhatjuk. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fogyókúra vagy a túlsúllyal járó kellemetlen közérzet sajnos sok embertársunknak megkeseríti a mindennapjait. Az elhízás a lelki fájdalmakon kívül az egészségre is káros hatással van. Bízunk benne, hogy ezzel a pár ötlettel könnyebbé tehetjük a kilóktól való megszabadulás fáradságos munkáját. Elolvasom a teljes cikket »

Allergia

  Kategória Gyógyteák
19
okt

édesgyökér Szervezetünk hihetetlenül sok külső és belső káros hatásnak van kitéve, ami a szervezet egyensúlyát, harmóniáját megbontja, testünk telítetté válik káros anyagokkal. Ilyenkor számos allergiás tünet jelentkezhet. Aki természetes alapanyagokból készült táplálékot, kozmetikumot stb. használ, nagyobb eséllyel kerüli el az allergiás reakciókat. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Esztétikailag sem nyújt kellemes látványt, de ennél még nagyobb baj, hogy sokszor erős fájdalommal is jár. Kiváltó oka – a mozgáshiány mellett – az érfalak gyengesége, vagy a visszerek károsodott működése, amelyek következtében az elhasználódott vér egy része nem áramlik vissza a szívbe, hanem a lábakban megreked, és a bőrön jellegzetes, kitüremkedések jelennek meg. Nagyanyáink már régóta használnak aranyérre és visszértágulatra hatékony gyógynövényekből készült szereket. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A szemölcs is kellemetlen betegség, többnyire vírusfertőzés okozza. Közösségi helyeken: uszodákban, tornatermi zuhanyzókban stb. könnyen elkapható. Szerencsére rendelkezésünkre áll már sokféle gyógynövény-alapanyag a hatásos kezelésre.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér  Sokszor elég egy ügyetlen mozdulat, rossz lépés, magas sarkú cipő és megtörtént a baleset. A hirtelen erőhatás ilyenkor túlfeszíti az izületeket, előfordul hogy megsérülnek az ízületi szalagok, ami rendkívül fájdalmas lehet. Kísérőjelenségként megjelenhet a vérömleny. E panaszokat azonban enyhítheti számos házi készítmény és nagymértékben elősegítik a gyógyulást. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A burgonya és a levendula csodákat művel fájó testrészeinkkel pár óra leforgása alatt. Próbálja ki Ön is! Elolvasom a teljes cikket »