Cukorbetegség

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér           Kevés betegség függ össze ilyen szorosan az étrenddel. Nemcsak az érintettek és ismerőseink, de nagyjából mindenki tudja, hogy az édességek fogyasztása - finoman szólva - nem tesz jót a vércukornak. Ám a történetnek itt nincs vége, mer ugyanennyire károsak, sőt talán még veszélyesebbek a finomított szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek - minden olyan tésztaféle, sütemény, keksz, pékáru, ami sima liszttel készül, és ami a szervezetben gyorsan glükózzá alakul át. De az is árt, ha egyszerűen csak túleszünk, mert az elhízás ugyancsak a diabétesz egyik előidézője lehet. Elolvasom a teljes cikket »

Csontritkulás

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Csontozatunk egészségének megőrzéséhez nem csak tejtermékekre, hanem ásványi anyagokra, vitaminokra, fehérjékre is szükség van. Mindezeket a megfelelő étrend biztosíthatja. A csont élő szövet, amely állandóan cserélődik. Harminc éves kortól kezdve a régi sejtek pusztulása kerül túlsúlyba az újak képződésével szemben és csontjaink fokozatosan veszíteni kezdenek sűrűségükből. A folyamat főleg a belső szilárdságot biztosító szivacsos állományt érinti, emiatt idővel egyre inkább ki vagyunk téve csonttörés veszélyének. Elolvasom a teljes cikket »

Depresszió

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A depresszió bonyolult betegség. Kialakulásában az öröklött hajlam és a nehéz élethelyzetek egyaránt közrejátszanak. De tudnunk kell azt is, hogy nagymértékben hat a lelkiállapotunkra az, hogy mit eszünk. A legújabb eredmények alapján a szakemberek azt javasolják, hogy az étrend megfelelő arányban tartalmazzon esszenciális zsírsavakat. Ez azt jelenti, hogy több omega-3 zsírsavat kellene fogyasztanunk, (mely főként a zsíros húsú halakban, diófélékben, illetve a lenmagban található, és kevesebb omega-6-ot, amely főként a repce vagy kukoricaolajban található, valamint az előre csomagolt és feldolgozott készételekben. Elolvasom a teljes cikket »

Divertikulózis

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Képzeljünk el egy régi biciklibelsőt, amely több helyen elvékonyodott, olyannyira, hogy ezeken a pontokon a levegő kinyomja az anyagot. Valami hasonló történhet a vastagbéllel is, amelynek meggyengült részein a nyálkahártya kitüremkedik, és szőlőszem nagyságú tágulatokat, ún. divertikulumokat képez. Az állapot neve divertikulózis. Elolvasom a teljes cikket »

Ekcéma

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A legtöbben olyan ruhát vehetünk fel, amilyenhez kedvünk van, de az ekcémában szenvedők sokszor nem hordhatnak bizonyos anyagokat, mert ezek irritálják a bőrüket. A betegség különösen gyakori a csecsemőknél és a kisgyermekeknél. Tipikusan az arc, a csukló, a kézfej, a belső térdhajlat és a könyök bőre az érintett terület, amely hámlani kezd, megduzzad, néha fel is hólyagosodik, egy idő után már viszket is, később pedig kérgessé és szürkésbarna színűvé válhat.  Elolvasom a teljes cikket »

Candida-fertőzés

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Az élesztőgombák ősidők óta az ember szolgálatában állnak. Nélkülük nem ehetnénk fehér kenyeret, nem ihatnánk sört. A gombák között azonban számtalan olyan található, amely betegséget idézhet elő. Amennyiben ezek a gombák a szervezetünkben felszaporodnak, nagyon kellemetlen tüneteket okoznak, viszketést, irritációt éppen a legintimebb helyen. Elolvasom a teljes cikket »

Elhízás

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Ez a világszerte sokmillió embert érintő probléma nemcsak esztétikai problémákat okoz, hanem rendkívül veszélyes az egészségre is! Kockázati tényezőt jelet nemcsak a szív- és érrendszeri-betegségek, a magas vérnyomás, a stroke és a cukorbetegség tekintetében, hanem a legújabb kutatások szerint egyes rákbetegségek okozója is lehet. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A hányás a hányinger következménye. A gyomrunk ezzel jelzi, hogy baj van, és bármi okozta is a bajt, igyekszik megszabadulni tőle. A legfontosabb, amit ekkor tehetünk, hogy megnyugtatjuk gyomrunkat és megelőzzük a kiszáradását. Hányáskor gondolni sem tudunk az ételre, pedig az émelygés és a hányinger egyik legjobb orvossága a gyömbér. Elolvasom a teljes cikket »