édesgyökér A bogyós gyümölcsök legelöl állnak azoknak a táplálékoknak a listáján, amelyek az öregedéssel járó sejtkárosodást nemcsak hogy megakadályozzák, hanem ki is javítják, és a vér úgynevezett „antioxidáló tulajdonságát” akár 25%-kal is növelhetik.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Tüskés szárú, évelő félcserje, melyet réteken, erdőszéleken vagy vizenyős területeken találhatunk meg. Karélyos levelein is apró tüskék vannak. Virágai halványrózsaszínek, gömbölyű termése fekete.  Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér 80-120 cm magas növény, hosszú, sötétzöld levelei kopaszak, fonákjukon fehéren molyhos szőrűek, szeldeltek. Virágai júliustól októberig nyílnak. A levelek és a virágok fűszeres-aromás illatúak. Mélyre hatoló gyökerével és leveles, rövid hajtásaival telel át, üde, nedves talajokon nő. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kis termetű, lágy szárú évelő növény, keskeny, hosszú levelekkel. Lila, ernyőszerű virágzatát virágburoklevél veszi körbe. Hagymája több fiókhagymából áll, melyeket egy fehér hártya borít. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér  Kína a ginszeng (Panax ginseng) - más néven erőgyökér - hazája, a kínai orvosok már 2000 éve használták számtalan betegség gyógyítására. Lassú növésű gyökere néha ember alakú, ezek a néphit szerint kivételes varázserővel bírnak. Nagy becsben tartották őket, a súlyuknak megfelelő aranyat érték.     Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A golgotavirág nevét onnan kapta, hogy bizonyos részei Krisztus szenvedéstörténetét idézik fel a Golgotán. Hármas levelei a kereszt három szárát, koronája Krisztus töviskoronáját jelképezi. A 10 csészelevél a 10 apostolt, (nem számítják Júdást, aki elárulta és Tamást, aki kételkedett), a kalapácsokat az 5 nagy porzó, a szegeket a 3 bibekaréj jelenti, az ostorokat pedig a kacsok képviselik. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Egynyári, egyenes, csupasz szárú növény, mely kb. 1 m magasra is megnőhet. Halványsárga virágai egyesével ülnek a levélhónaljakban. Felálló hüvelytermései 10-15 cm hosszúak és sokmagvúak.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A 15-20 cm-re megnövő pongyola pitypang tejnedvet tartalmazó évelő növény. A pitypangot a pázsitokban kellemetlen gyomnak tekintik, pedig egy nagyon értékes gyógynövény. Tőlevélrózsát alkotó levelei lándzsásak, szeldeltek. Április-májusban virágzik, az ártereken, réteken, erdőszéleken, utak mentén sárga virágszőnyeget alkot.   Elolvasom a teljes cikket »