édesgyökér 80-120 cm magas növény, hosszú, sötétzöld levelei kopaszak, fonákjukon fehéren molyhos szőrűek, szeldeltek. Virágai júliustól októberig nyílnak. A levelek és a virágok fűszeres-aromás illatúak. Mélyre hatoló gyökerével és leveles, rövid hajtásaival telel át, üde, nedves talajokon nő. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Kis termetű, lágy szárú évelő növény, keskeny, hosszú levelekkel. Lila, ernyőszerű virágzatát virágburoklevél veszi körbe. Hagymája több fiókhagymából áll, melyeket egy fehér hártya borít. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér  Kína a ginszeng (Panax ginseng) - más néven erőgyökér - hazája, a kínai orvosok már 2000 éve használták számtalan betegség gyógyítására. Lassú növésű gyökere néha ember alakú, ezek a néphit szerint kivételes varázserővel bírnak. Nagy becsben tartották őket, a súlyuknak megfelelő aranyat érték.     Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A golgotavirág nevét onnan kapta, hogy bizonyos részei Krisztus szenvedéstörténetét idézik fel a Golgotán. Hármas levelei a kereszt három szárát, koronája Krisztus töviskoronáját jelképezi. A 10 csészelevél a 10 apostolt, (nem számítják Júdást, aki elárulta és Tamást, aki kételkedett), a kalapácsokat az 5 nagy porzó, a szegeket a 3 bibekaréj jelenti, az ostorokat pedig a kacsok képviselik. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Egynyári, egyenes, csupasz szárú növény, mely kb. 1 m magasra is megnőhet. Halványsárga virágai egyesével ülnek a levélhónaljakban. Felálló hüvelytermései 10-15 cm hosszúak és sokmagvúak.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A 15-20 cm-re megnövő pongyola pitypang tejnedvet tartalmazó évelő növény. A pitypangot a pázsitokban kellemetlen gyomnak tekintik, pedig egy nagyon értékes gyógynövény. Tőlevélrózsát alkotó levelei lándzsásak, szeldeltek. Április-májusban virágzik, az ártereken, réteken, erdőszéleken, utak mentén sárga virágszőnyeget alkot.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér       Jó, ha tudod… Hogyan száradunk ki? A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel. Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve egyéb folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk. A bőrlégzés, a hőszabályozó-képességünk fenntartásának 90 %-áért felelős. Elolvasom a teljes cikket »

Az "A" vitamin

  Kategória Vitamin ABC
23
nov

édesgyökér Az immunitás csodaszere. Ez tart meg bennünket szépnek és fiatalnak, ettől lesz a bőrünk és minden nyálkahártyánk egészséges. Előfordul, hogy amikor reggel a tükörbe nézünk, még üdének látjuk az arcunkat, de délutánra már fáradtnak, hervadtnak, nyúzottnak. Néha olyan érzés fog el, mintha öt évvel öregebbek volnánk a valóságnál. Vannak akinek alkonyatkor vagy éjszaka látási zavarai támadnak. És van, aki hajlamos a nyálkahártya–fertőzésekre, például a torok, az orr, a hörgők, a hólyag vagy a vagina területén. Elolvasom a teljes cikket »