édesgyökér Hasonlóan a zöld és a fekete teához, a fehér tea is a teacserje szárított leveleiből készül. A különbség csupán a tealevelek feldolgozásában van. A fehér - vagy más néven szűz teát - főleg Kínában készítik. A legfiatalabb leveleket leszedik, majd a napon megszárítják. Mivel csak a friss hajtásokat használják fel készítéskor, szüretelése csak az év egy bizonyos szakában lehetséges. Elolvasom a teljes cikket »

Az élénkítő mate tea

  Kategória Érdekességek
05
szept

édesgyökér A maté tea a maté fa (Ilex paraguariensis) vagy más néven dél-amerikai magyal szárított leveleiből készül. A mate fa 5-7 m magas, bőrszerű levelei fűrészes szélűek. Ezeket a leveleket évente több alkalommal szüretelik, majd parázs felett szárítják. Szárítás után apróra vágva teaként értékesítik. Elolvasom a teljes cikket »

Tea-e a rooibos tea?

  Kategória Érdekességek
05
szept

édesgyökér A vörös földirekettye vagy más néven rooibos (Aspalathus linearis) egy Dél-Amerikából származó, 1,5 m magas, hosszú, hajlékony ágú cserje. Termesztésben magasságát 50-60 cm-ben maximalizálják. Tűszerű levelei és a fás szárak is felhasználhatók teának. Elolvasom a teljes cikket »

Fokhagymaecet

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér A fokhagyma aromás illatát ecettel, olajjal megszelídíthetjük, így fűszerezve csodálatos íze megmarad, és bátran tehetjük a családi asztalra. Elolvasom a teljes cikket »

Fokhagymaolaj

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér A főzésen kívűl az egészségünk megóvásában is jelentős szerepet tölthet be a fokhagymaolaj, az elkészített olajat töltsük cseppentős üvegbe, és cseppentsünk 2-3 cseppet a mindennapi teánkba. Elolvasom a teljes cikket »

Medvehagymaolaj

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér Fantasztikus vitaminkoktélt készíthetünk a medvehagyma olajban való tartósításáva. A medvehagyma nemcsak egészséges, de ételeink ízét is feldobhatjuk vele. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A bogyós gyümölcsök legelöl állnak azoknak a táplálékoknak a listáján, amelyek az öregedéssel járó sejtkárosodást nemcsak hogy megakadályozzák, hanem ki is javítják, és a vér úgynevezett „antioxidáló tulajdonságát” akár 25%-kal is növelhetik.   Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Tüskés szárú, évelő félcserje, melyet réteken, erdőszéleken vagy vizenyős területeken találhatunk meg. Karélyos levelein is apró tüskék vannak. Virágai halványrózsaszínek, gömbölyű termése fekete.  Elolvasom a teljes cikket »