édesgyökér A feketetea is a klasszikus teacserje (Camelia sinensis) leveleiből készül, csak a zöld és a fehér teáktól eltérő eljárással. Ez az eljárás egy speciális hőkezelés, más néven fermentálás. A fekete tea aromája a termesztés helyétől függ, legismertebb termesztőterületek az oroszországi Caravan, az indiai Darjeeling tartomány, Vagy a ceyloni Orange Pekoe. Elolvasom a teljes cikket »

Mi a hosszú élet titka?

  Kategória Érdekességek
03
szept

édesgyökér A zöld tea a kínai hagyomány szerint a hosszú élet titka. Ezt a megállapítást mi sem bizonyítja jobban, mint az a rengeteg ásványi anyag, antioxidáns és flavonoid, melyeket a zöld tea tartalmaz. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Hasonlóan a zöld és a fekete teához, a fehér tea is a teacserje szárított leveleiből készül. A különbség csupán a tealevelek feldolgozásában van. A fehér - vagy más néven szűz teát - főleg Kínában készítik. A legfiatalabb leveleket leszedik, majd a napon megszárítják. Mivel csak a friss hajtásokat használják fel készítéskor, szüretelése csak az év egy bizonyos szakában lehetséges. Elolvasom a teljes cikket »

Az élénkítő mate tea

  Kategória Érdekességek
05
szept

édesgyökér A maté tea a maté fa (Ilex paraguariensis) vagy más néven dél-amerikai magyal szárított leveleiből készül. A mate fa 5-7 m magas, bőrszerű levelei fűrészes szélűek. Ezeket a leveleket évente több alkalommal szüretelik, majd parázs felett szárítják. Szárítás után apróra vágva teaként értékesítik. Elolvasom a teljes cikket »

Tea-e a rooibos tea?

  Kategória Érdekességek
05
szept

édesgyökér A vörös földirekettye vagy más néven rooibos (Aspalathus linearis) egy Dél-Amerikából származó, 1,5 m magas, hosszú, hajlékony ágú cserje. Termesztésben magasságát 50-60 cm-ben maximalizálják. Tűszerű levelei és a fás szárak is felhasználhatók teának. Elolvasom a teljes cikket »

Fokhagymaecet

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér A fokhagyma aromás illatát ecettel, olajjal megszelídíthetjük, így fűszerezve csodálatos íze megmarad, és bátran tehetjük a családi asztalra. Elolvasom a teljes cikket »

Fokhagymaolaj

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér A főzésen kívűl az egészségünk megóvásában is jelentős szerepet tölthet be a fokhagymaolaj, az elkészített olajat töltsük cseppentős üvegbe, és cseppentsünk 2-3 cseppet a mindennapi teánkba. Elolvasom a teljes cikket »

Medvehagymaolaj

  Kategória Kivonat
06
szept

édesgyökér Fantasztikus vitaminkoktélt készíthetünk a medvehagyma olajban való tartósításáva. A medvehagyma nemcsak egészséges, de ételeink ízét is feldobhatjuk vele. Elolvasom a teljes cikket »