édesgyökér Ázsiai eredetű, élősködő fa, amely 8-10 m magasra nő, bőrnemű levelei ép szélűek. A gazdanövény gyökereihez tapadt hausztóriumokkal szívják el a vizet. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fehér tavirózsának föld alatti gyöktörzse, víz alatti szára és levegővel teli, lebegő levelei vannak. Virága 12-15 cm-t is elérheti. A gyógyászatban a gyöktörzsét és a virágát hasznosítják. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fekete áfonya föld feletti szárai zöldek, csupaszok, szögletesek. Bőrnemű, apró levelei ősszel lehullanak. A növény finom, sokfelé ágazó rizómájának az elaprózódásával szaporodik, valamint gyökérhajtásokból. A bogyókat igencsak kedvelő madarak az ürülékkel bocsátják ki az épen maradt magokat, így biztosítva az áfonya nemzetség utánpótlását. Elolvasom a teljes cikket »

Fekete bodza

  Kategória Gyógynövények
29
aug

édesgyökér A 6-8 m magasságot is elérő bodzát tetszés szerinti magasságban metsszük el, így megkönnyíthetjük a betakarítást. A bogyókat kézzel takarítjuk be teljesen éretten, a virágzatát bimbós állapotban szedjük. Nagy levelei keresztben átellenesek, a levélkék elliptikusak, fűrészes szélűek. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fekete bors kúszó, liánszerű ágakkal rendelkező évelő félcserje. Ázsíából, Afrikából és Dél-Amerikából importálják a világ más tájaira. Szív alakú levelei kihegyezettek, vastagak, apró virágai hímnősek vagy egyneműek. 7-8 mm-es termése, maga a borsszem, érett állapotban piros, csak szárítás után válik fekete színűvé. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A fekete retek kétéves növány, gyökere - maga a répatest - karógyökér, amely kívül fekete, belül fehér. Fürtökbe tömörülő, négyszirmú virágai fehérek vagy rózsaszínek. Termése csőben végződő becőtermés. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A feketetea is a klasszikus teacserje (Camelia sinensis) leveleiből készül, csak a zöld és a fehér teáktól eltérő eljárással. Ez az eljárás egy speciális hőkezelés, más néven fermentálás. A fekete tea aromája a termesztés helyétől függ, legismertebb termesztőterületek az oroszországi Caravan, az indiai Darjeeling tartomány, Vagy a ceyloni Orange Pekoe. Elolvasom a teljes cikket »

Mi a hosszú élet titka?

  Kategória Érdekességek
03
szept

édesgyökér A zöld tea a kínai hagyomány szerint a hosszú élet titka. Ezt a megállapítást mi sem bizonyítja jobban, mint az a rengeteg ásványi anyag, antioxidáns és flavonoid, melyeket a zöld tea tartalmaz. Elolvasom a teljes cikket »