édesgyökér Azzal már senkinek sem mondunk újat, hogy a fehér kenyér helyett tanácsosabb lenne áttérni a teljes kiőrlésű gabonából készült pékárukra. Gondoljunk bele, hogyan viselkedik egy fehér zsömle, ha forró vizet öntünk rá: szétmállik, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz ballasztanyagokat. Emiatt szívódik fel gyorsan és nem is lakunk vele jól. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Sajnos a csokoládé sem sorolható az egészséges és ajánlott élelmiszerek közé. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a valódi kakaó tartalmaz értékes összetevőket, csakhogy az elterjedt csokimárkák és desszertek nagy része rendkívül alacsony kakaótartalommal bír. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Ebbe a csoportba tartoznak azok az élelmiszerek, amiket a tévében látható reklámokkal szeretnének velünk megvetetni az egészségesség jegyében. Elolvasom a teljes cikket »

Tészták

  Kategória Ételeink gyógyhatásai
09
dec

édesgyökér A magyar tésztafogyasztási kultúra sem a legegészségesebb kategóriába tartozik. Legtöbbet a nagyon gyorsan fölszívódó fehér tésztát használjuk, ami azon túl hogy finomított szénhidrát, nem tartalmaz rostot, ásványi anyagokat és nyomelemeket sem. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Elvileg gyümölcslevet inni sokkal egészségesebb, mint szénsavas-cukros üdítőt fogyasztani. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A puffasztott rizsből, búzából készült szeletekről sokan azt gondolják, hogy nyugodt szívvel fogyaszthatók, hiszen nem hízlalnak. Elolvasom a teljes cikket »

Rizs

  Kategória Ételeink gyógyhatásai
09
dec

édesgyökér A legtöbb fogyókúrázó azt gondolja, hogy minden szénhidrát tartalmú élelmiszert ki kell iktatni az étrendből. Azt kevesen tudják, hogy megkülönböztetünk egyszerű és összetett szénhidrátokat, amelyek közül az előbbit valóban érdemes elhagyni (idetartoznak a finomított élelmiszerek: a fehér liszt, a cukor, valamint az extrudált, roppanós, feldolgozott ételek), viszont az utóbbi csoportra mindenképpen szüksége van a szervezetünknek, hiszen energiát nyerünk belőle. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér A legújabb vélekedések szerint helyesebb margarint fogyasztani, mint vajat. Ez részben igaz, mert az állati eredetű zsiradékok nagyon sok telített zsírsavat tartalmaznak, melyek növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Konyhánkban sok minden található, amit csupán a megszokott módon használunk fel, pedig nem szennyezi a környezetet, nem idegen testünktől, és másra is jó. Ilyen az egész évben rendelkezésünkre álló burgonya. Elolvasom a teljes cikket »

édesgyökér Gondoltunk már arra, hogy túl sok kenyeret és tésztát fogyasztunk? Ezek az élelmiszerek keringési problémákat, cukorbetegséget és sok embernél elhízást okoznak. Ha hetente kétszer-háromszor megpróbáljuk a tésztát rizzsel helyettesíteni, sokat teszünk egészségünk érdekében. Elolvasom a teljes cikket »