Gyomor- és nyombélfekély

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A tudomány a legutóbbi időkig nem volt teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza a gyomorfekélyt. Ma már tudják, hogy nem csak a stressz idézheti elő a betegséget, bár a stresszes életmód meglehetősen erős rizikófaktor. A közvetlen kiváltó oka a fekélyes megbetegedéseknek a Heliobacter pylori nevű baktérium, ezért manapság savcsökkentőkkel és antibiotikumokkal kezelik. Elolvasom a teljes cikket »

Emlőrák

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér A nők körében a tüdőrák után az emlőrák a leggyakoribb betegség. Az emlőrák kockázatát számos tényező befolyásolja: szült-e az illető, szedett-e fogamzásgátló tablettát, kapott-e hormonpótló kezelést, örökölte-e a hajlamosító géneket, a családon belüli halmozott előfordulás is kockázati tényezőt jelent. De szó sincs arról, hegy az emlőrákot nem lehet megelőzni! Sokat tehetünk egészségünk érdekében a táplálkozásunkkal és nem utolsósorban a rendszeres stresszoldással, pihenéssel! Elolvasom a teljes cikket »

Epekő

  Kategória Betegség
09
dec

édesgyökér Az epét a máj termeli, és az epehólyag tárolja. Szükség esetén az epevezetéken keresztül ürül a vékonybélbe, ahol a zsírok emésztését segíti, apró cseppecskékké alakítja őket, miket könnyedén fel tudnak dolgozni a zsír lebontásáért felelős enzimek. Elolvasom a teljes cikket »