Bach virágesszencia - tárnics (Gentian)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

Az őszi tárnics a pesszimizmus ellen hat, elősegíti a bizalmat és a bizakodást.
 

„ A bizalmatlanság rossz eszköz, mely inkább akadályoz, mintsem véd.” (Lord Byron)

 


Könnyebb elbátortalanodunk, ha váratlan nehézségek merülnek fel? Mondjuk, hogy barátainkkal egy bizonyos időpontra kerékpártúrát szervezünk. Pár nappal előtte valami tönkremegy a biciklinken, és meg kell javítani. Az az első gondolatunk akkor, hogy úgysem fog sikerülni, mert ilyen gyorsan biztosan nem lehet kijavítani a hibát? A mozipénztárnál azzal az érzéssel ácsorgunk a sorban, hogy biztos előttünk adják el az utolsó jegyet? Hajlamosak vagyunk a depressziós hangulatra, ha az életünkben valami másképp alakul, mint vártuk? Szinte mindig a legrosszabbra számítunk, hogy ne kelljen csalódnunk?
Akkor az embereknek valószínűleg abba a csoportjába tartozunk, akik inkább pesszimista beállítottsággal élik le az életüket. Akik többnyire melankolikus-depresszív alkatúak, és nem hiszik, hogy egyszer nekik is lehet szerencséjük az életben. Ennek megfelelően negatív a hozzáállásuk minden dologhoz, ami körülveszi őket. Ez oda vezethet, hogy már csak azokat az eseményeket jegyzik, amelyek a negatívumokat igazolják. Az észlelésnek ezzel a módjával a pesszimista emberek tudat alatt bebizonyítják, hogy többnyire csakugyan pechjük van. Boldogtalanok, ha valami balul üt ki, és nem képesek felismerni, hogy a rosszul alakult helyzeteknek is van pozitív oldaluk. Olyan ez, mintha sötét szemüveget hordanánk, mely nem engedi át a pozitív képeket.

Így változhat pozitív irányba az életünk

Ha ki szeretnénk szállni negatív „programunkból”, szedjük az őszi tárnics virágesszenciát, még akkor is, ha igazi pesszimistaként nem várjuk, hogy bármi értelme is legyen. Az őszi tárnics támogatni fogja a gondolkodásunk pozitív részét, és élesíti a látásunkat, mindazokra a szép dolgokra, melyek a mi életünkben is naponta megtörténnek. A megrögzült pesszimisták foglalkozzanak emellett a pozitív gondolkodás világával! Az optimizmus egy bizonyos pontig megtanulható! A pesszimizmus krónikus állapota mellett mindig vannak aktuális helyzetek, amikor csüggedtnek és kedvetlennek érezzük magunkat, például betegségek, vizsgák, válások esetén. Az őszi tárnics ilyenkor is segíthet, hogy ezeket a helyzeteket bátorsággal és bizalommal legyőzzük.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:12 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod