Bach virágesszencia - szőlő (Vine)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

A bortermő szőlő véd a diktatórikus viselkedéstől. 

„Jaj a hatalomnak, ha eltemeti a tulajdonosát.”
 

Talmud

 


Vészhelyzetben is megőrizzük a tisztánlátásunkat, és adott esetben átvesszük az irányítást? A viták során többnyire úgy érezzük, hogy nekünk vagy igazunk? Jól tudunk másoknak utasításokat adni? Magabiztos és határozott a fellépésünk? Kifejezett akarattal és kitartással rendelkezünk?
Hisszük vagy sem, valószínűleg vezető-típus vagyunk. A hatalom és a tekintély érzékével és eszközeivel felszerelkezve emberek között hamar átvesszük a vezető szerepet, és meghatározzuk, hogyan tovább. Talán ennek megfelelő pozícióban is dolgozunk. Többnyire képesek vagyunk jól érvényesíteni az akaratunkat, és másokkal inkább hajthatatlanok és szigorúak vagyunk. Ez akkor válik veszélyessé számunkra és másokhoz fűződő kapcsolatunkra, ha elveszítjük az arányérzékünket, és egy alkalmas, megkülönböztetett vezető személyiségből zsarnokká válunk, aki parancsokat osztogat, és elvárja, hogy azokat fenntartás nélkül teljesítsék. A realitáshoz való érzékünk ilyenkor könnyen akaratoskodássá fajulhat, mert már nem az üggyel törődünk, hanem a hatalommal és a saját személyünkkel. Az energiánkat és a képességeinket ekkor már csak arra használjuk, hogy diktatórikus fellépéssel mások felett rendelkezzünk. A hatalomra és a dominanciára törekvés ott lappang és kialakulhat az emberben. Nagy önismeretre vagy a közel álló emberek segítségére van szükség, hogy észrevegyük magunkon ezt a jellemvonást. Különösen azért, mert többnyire a környeztünk szenved a viselkedésünktől. Ha azonban a legkisebb jelét is észleljük magunkon a hatalomvágynak vagy a zsarnoki viselkedésnek, akkor lehet, hogy a bortermő szőlő virágeszencia a mi szerünk. Ha fájó izomfeszüléstől és merev ízületektől szenvedünk, akkor is folyamodhatunk ehhez a virágeszenciához, mivel Bach megalapozott véleménye szerint ezekben a panaszokban nyilvánul meg a dominanciára törekvés.
 

Így változhat pozitív irányba az életünk

A bortermő szőlő virágeszencia segíthet, hogy a velünk született vezetői képességünkkel úgy bánjunk, hogy ne mások elnyomására használjuk, hanem egy közösség javára. Ha másoknak utasításokat adunk, gondoljunk arra, hogy egy ember van előttünk, akinek szintén van lelke – és joga a méltóságra. Ekkor bizonyára találunk egy másik hangnemet, és észrevesszük, hogy a képességeinkkel kiválóan tudunk másokat motiválni és utasítani anélkül, hogy nyomást kellene gyakorolnunk.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:11 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod