Bach virágesszencia - olajfa (Olive)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

Az olajfa erőt ad, ha az idegek és a test kimerültek.

Mert oktalanság erőn felül dolgozni.”

 

Szophoklész


Mindig fáradtak vagyunk? Ismerjük azt az érzést, hogy már semmihez sincs kedvünk, még azokhoz a dolgokhoz sem, melyek egyébként örömet okoznak? Elegünk van, teljesen kilúgozva érezzük magunkat, úgyhogy a legszívesebben elszaladnánk, vagy meghúzódnánk egy csendes sarokban. Esténként már semmi hasznos tevékenységhez sem tudjuk összekapni magunkat, egyszerűen csak lógunk, vagy olyan tévéműsorokat nézünk, melyek tulajdonképpen nem érdekelnek. Ez az állapot teljes kimerültségre utal. Valószínűleg már régóta nagyon túlhajtottuk magunkat, és figyelmen kívül hagytuk a pihenés és az ellazulás elemi szükségletét. Hajlamosak vagyunk az erős kötelezettségtudat miatt egy feladatért vagy egy munkáért mellőzni a saját szükségleteinket? Talán olyanok vagyunk, akik túlságosan korrektek, és csak akkor elégedettek, ha minden munkát száz százalék pontossággal elvégeztek? Vagy azokhoz a szülőkhöz tartozunk, akik minden erejüket kiadják a családjukért?
Az ilyen vagy hasonló viselkedésminták az állandó túlterheltség miatt krónikus kimerültségi állapotokhoz vezethetnek.
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

Két lehetőség van, hogy kijussunk ebből a kellemetlen állapotból.
1. Ismerjük az okokat, melyek a fáradt és kimerült állapotunkhoz vezettek – például betegség, kevés alvás, átmeneti stresszhelyzetek. Az olajfa virágeszencia ilyenkor gyorsan talpra állít. Természetesen csak akkor, ha az élethelyzeteken is változtatunk, melyek felemésztik az erőnket. Az olajfa nem varázsszer, mely helyettesítheti az alvást, az ellazulást vagy a vitaminokat.
2. Az állapotunk okai ismeretlenek. Ilyenkor az a legjobb, ha először egy orvossal vagy természetgyógyásszal ellenőriztetjük, nem szervi betegség vezet–e krónikus kimerültségünkhöz, ide tartozik például a vashiány. Ha szervileg minden rendben van, figyeljük meg tudatosan a viselkedésmódunkat, hogy kitaláljuk, mikor és hogyan terheljük magunkat túl állandóan. Esetleg ráismertünk a már leírt viselkedésmintáknál a sajátunkra? Akkor legjobb, ha szedjük a viselkedésünkhöz illő virágot is az olajfa kiegészítéseképpen, hogy a bajt a gyökerénél kezeljük. Ezenkívül el kellene kezdenünk a felismert viselkedésmintát fokról fokra átalakítani. Az olajfa és a kiegészítő virágunk segíteni fog ebben.
Ha a viselkedésminták közül egyik sem tűnik ismerősnek, akkor először kezdjük az olajfa szedésével. Ezután azonban próbáljunk meg barátaink révén – akikben bízunk, vagy egy tapasztalt kezelővel beszélgetve – egy kis önismeretet szerezni. Bizonyára felfedezzük majd a kimerültségünk okait
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:09 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod