Bach virágesszencia - nebáncsvirág (Impatiens)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

A nebáncsvirág a türelmetlen és kapkodó viselkedés ellen hat.

„A türelem a barátokhoz vezető út.”
(Arab közmondás)


Gyakran az idegeinkre megy, ha mások lassan beszélnek, vagy ha bármi módon lassúak? Nehezünkre esik hosszú sorban várakozni a szupermarketben, és még azt is végig kell néznünk, ahogy egy vevő fizetéskor minden fillért egyenként keres elő a pénztárcájából? Néha befejezzük mások mondatait, akik lassan beszélnek? Kiveszünk dolgokat mások kezéből, hogy magunk intézzük el, mert úgy érezzük, hogy nem megy elég gyorsan? Nekünk mindennek azonnal kell történnie?
Ekkor valószínűleg azok közé a türelmetlen emberek közé tartozunk, akik tempósan, sőt kapkodva élnek. Gyorsan gondolkodnak, gyorsan beszélnek, idegesnek és feszültnek tűnnek, és tulajdonképpen mindig készek, hogy nekiiramodjanak – vagy robbanjanak. Az együttlét a lassan reagáló és cselekvő emberekkel kemény türelempróba elé állítja őket. Gyors felfogóképességük miatt sokszor fölényesnek érzik magukat, és rosszul, ingerülten reagálnak, ha a másik nem tudja tartani a tempójukat. A türelmetlen emberek problémája a másokkal és önmagukkal való bánásmódban áll. Ha másokkal foglalkoznak, mindent a saját mércéjükkel mérnek. Ebből aztán könnyen intolerancia és nagyképűség alakulhat ki. A másikat butának és tehetetlennek tartják, csakhogy újra és újra megmutatkozik, hogy éppen a lassú ember szán több időt arra, hogy a dolgok mélyére menjen, vagyis több megfontoltsággal és pontossággal sokszor több tisztánlátást fejlesztenek ki, mint a türelmetlen, pattogó ember, aki csak a felszínt látja, és önmagának kevés nyugalmat hagy. Test és lélek ritkán talál alkalmat a pihenésre. Mindig feszülten, a gondolataival már jócskán előresietve, a türelmetlenségtől és a nyugtalanságtól hajszolt ember elveszíti a képességét, hogy érezze egy pillanat nyugalmát és szépségét. Nehezére esik ellazulva ülni egy padon, a lelkét elengedni és lóbálni a lábát. Ennek következtében gyakoriak az izomfeszülések és az emésztési zavarok. A meggondoltabb emberrel szemben a türelmetlen ritkán talál egy ember vagy dolog mélyre ható szemlélésére vagy érzékelésére. Emiatt sokszor elhamarkodottan és felületesen ítél.
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

A nebáncsvirág virágeszencia természetesen nem változtat minket lassú emberré, de segít leépíteni a belső kapkodásunkat, nyugtalanságunkat és türelmesebbé válni más emberekkel – és önmagunkkal is. Próbáljuk ki egyszer, milyen szép lehet, ha gondolatokkal tartósan magunkra maradunk. Képesek leszünk sok mindent más szemmel figyelni, ha higgadtan hátradőlünk, és belsőleg megnyugszunk. Talán azt is észrevesszük, már itt és most megvan.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:09 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod