Bach virágesszencia - kisezerjófű (Centaury)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

A kis ezerjófű segíti a „nem „kimondásának képességét.
 

„A jó időben kimondott nemmel sok-sok kellemetlenséget spórolunk meg”.
 

 


Azokhoz a segítőkész emberekhez tartozunk, akik nem szívesen utasítják el mások kérését? A jólelkűségünkről vagyunk híresek? Nehezen tudunk nemet mondani úgy is, ha ilyenkor idő- vagy pénzzavarba kerülünk? Talán sokszor fáradtnak, túlterheltnek, majd kihasználva érezzük magunkat, mégis nehezünkre esik a másik kívánságait vagy kéréseit visszautasítani, mert félünk, hogy megbántjuk őket. E mögött többnyire egy régi program rejlik, melyet gyermekkorunkban tanultunk meg: „Ha nem teszed meg, amit akarok, gonosz vagy, és már nem szeretlek.” Hiszen talán ezt a mondatot is ismerjük: „A gyerekek akaratát elviszi a cica”. Akikbe ez belevésődött, nem tudnak jól nemet mondani, mert tudat alatt félnek, hogy elveszítik a visszautasított személy szimpátiáját vagy támogatását. Emiatt könnyen befolyásolhatók, és sokszor nehézségeik vannak azzal, hogy valóban éljék az életüket. A gyengeség, hogy nem tudnak nemet mondani, ahhoz vezet, hogy nem azt teszik, ami jó és fontos nekik. Így előfordulhat, hogy – mert a partnerük úgy akarja – olyan helyre utaznak üdülni, ahol valójában nem érzik jól magukat. Vagy átvesznek egy szülői vállalkozást, noha valójában egészen más pályára szeretnének lépni. A hétköznapokban és kevésbé fontos helyzetekben is nehezükre esik érvényesülni, a véleményüket képviselni. A végső állapot sokszor olyan, hogy már egyáltalán fel sem teszik a kérdést, mik a saját vágyaik és igényeik. Már nem is engedélyeznek maguknak semmiféle igényt, mert tudat alatt érzik, hogy nem elég az erejük, hogy ezeknek érvényt is szerezzenek. Nem csoda, ha közben az életöröm is elveszik.
 

Így változhat pozitív irányba az életük

A kis ezerjófű Bach-virágesszencia segíthet abban, hogy kifejlesszük a nemet mondás képességét. Először kevésbé fontos dolgokon gyakoroljunk, például bevásárláskor. Az eladónő kérésére, hogy lehet-e több, kísérletképpen válaszoljunk nemmel. Egy barátnő legközelebbi hívásakor, aki el szeretne cipelni minket valamire, amihez nincs kedvünk, mondjuk egyszerűen további magyarázat nélkül: „Nem, sajnálom, ma nincs kedvem, talán majd máskor”. Meglepetten tapasztaljuk, hogy senki sem veszi rossz néven, ha nemet mondunk, és az akaratunkat képviseljük. Ellenkezőleg, jobban fognak tisztelni.. csak úgy élhetjük az életünket az elképzelésünk és az igényeink szerint, más emberek véleményétől függetlenül, ha megtanulunk a helyes pillanatban nemet mondani.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:08 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod