Bach virágesszencia - katángkóró (Chichory)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

A kék katángkóró megkönnyíti a gyerekek és a partner „elengedését”.
 

„Az igaz szerelem: kötések szövedéke, mely az embert létrehozza”.
(Antoine de Saint-Exupéry)
 

 


Mindig „bevetésen” vagyunk a partnerünkért vagy a családunkért? Nagyon szenvedünk attól, hogy a felnőtt gyerekeink keveset törődnek velünk? Gyakran érezzük azt, hogy a családért vagy más emberek jólétéért vállalt kötelezettségünket kevésbé ismerik el?
És hogy senki se szeret, és hogy mindenki kihasznál? Akkor sok ember sorsán osztozunk, elsősorban azokén a szülőkén, akik készek teljesen feláldozni önmagukat. Közben azonban konokul követik a jóról és a rosszról alkotott elképzeléseiket. Ezek alapján próbálják meg irányítani és formálni a hozzátartozókat vagy más embereket. Ha
Ehhez a csalódottsághoz járul még gyakran a kihasználtság érzése is. Tehát: minden fáradozásunkért, melyet másokért teszünk – véleményünk szerint – túl kevés köszönetet és törődést kapunk. És éppen a szeretet és a törődés lenne a fontos számunkra. Legszívesebben állandóan együtt lennénk a családunkkal. Számunkra természetes anyai vagy apai ösztönnek tűnik, hogy „munkálkodjunk” a gyerekek javára, de ők ezt korlátozásnak és tehernek érzik. És itt kezdődnek a problémák, mivel sok szülő tudat alatt megpróbál a jóságával és az áldozatkészségével érzelmi hálókat szőni, melyeknek „örök hálából” és erkölcsi kötelezettségekből kell állniuk.
A szülők és a gyerekek kapcsolatáról így ír dr. Bach Heile dich selbst (Gyógyítsd meg magad) című könyvének 5. fejezetében: „Szülőnek lenni szent kötelesség, melyet a lényege szerint továbbadunk a következő generációnak. Nem járhat semmiféle szolgálattal, és nem vár el ellenszolgáltatást azonkívül, hogy a fiatalok egyszer majd ugyanezt a kötelezettséget teljesítik a következő generációval szemben.” Más szóval, ha a szülők tesznek valamit a gyerekeikért, ne várjanak érte köszönetet. Ha szabad akaratukból dolgozzák magukat agyon a gyerekeikért, akkor ez saját indíttatásból történik, és gyakran a gyerekek óhaja ellenére. Szóval miért is kellene hálásnak érezniük magukat a gyerekeknek? A szülőktől leggyakrabban hallható panasz: „Mi mindent megtettem a gyerekemért, és most ez a hála!” – ebből a félreértésből adódik. Ha egy embernek ajándékozni szeretnék valamit, akkor nem várhatok viszonzást, máskülönben az ajándékból egy áru lesz, melyet meg kell fizetni. A másik – nem csak szülők körében elterjedt – félreértés abból az igényből származik, hogy szeretteinket, legyen az partner vagy gyerek, mindig csak a „legjobbat” akarjuk. Honnan tudhatnánk, hogy mi a legjobb egy másik embernek? A mi szemszögünkből mindig csak a saját elképzelésünk lesz a legjobb, és ez gyakran kilométerekre van attól, ami a másiknak a legjobb. Ezek a gondolatok talán elgondolkodtatnak, és oda vezetnek, hogy megfogalmazzuk – esetleg a partnerünkkel vagy a gyerekeinkkel beszélgetve -, milyen is a hozzáállásunk.
 

Így változhat pozitív irányba az életünk

A kék katángkóró Bach-virágesszencia segíthet abban, hogy felépítsünk egy másik, talán önzetlenebb szülő-gyerek kapcsolatot. Ehhez hozzátartozik a gyerekek elengedése is. A kék katángkóró erőt fog adni, amivel megtanuljuk elfogadni, hogy a gyerekeknek a saját útjukat kell járniuk, még ha az nem is felel meg a mi kívánságainknak és elképzeléseinknek. Bízzunk a gyerekeinkben, ez a legnagyobb talizmán, amit útravalónak adhatunk. A partnerünkhöz fűződő viszonyunkban is segíthet a kék katángkóró virágesszencia, hogy könnyebb legyen őt elengedni, és hogy a gondoskodásunkat óvatosabban adagoljuk.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:08 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod