Bach virágesszencia - iszalag (Clematis)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

Az erdei iszalag segít, az „itt és most”-ra koncentráljunk.
 

„Amit ma cselekszünk, eldönti, milyen lesz holnap a világ.” (Marie von Ebner-Eschenbach) 

 


Nehezen tudunk koncentrálni, mert a gondolataink a jövőbe kalandoznak? Szívesen építünk légvárakat? Gyakran képzelünk el olyan helyzeteket, melyekben jól élünk, és a problémáink szinte magunktól megoldódnak? Sokszor álmodunk arról, hogy nagy szerencse ér a lottóban vagy a szerelemben? Ha nehézségeink támadnak, könnyen az illúziók színes világába menekülünk a szürke hétköznapokból? Az álmodozás éber állapotban mindannyiunknak jót tesz, sőt, balzsamként is ajánlják a léleknek. Egyes embereknél az ilyen ébrenléti vagy nappali álmodozás azonban az élet fő tartalmává válik, és védekező mechanizmusként szolgál minden nehézséggel szemben, melyek a hétköznapi életben jelentkezhetnek. Ahelyett, hogy konkrét megoldást keresnének a jelenben ezek az emberek a gondolataikkal a jövőbe menekülnek, ahol már nincsenek számukra problémák. Pedig ezek természetesen megmaradnak, mert nem fáradoznak a megoldáson. És az újabb nehézségek megint csak az álomvilágba menekülést erősítik. Ennek az a veszélye, hogy egyre jobban elszakadnak a jelentől, és mindenfajta érdeklődést elveszítenek környezetükkel szemben. Embertársaikkal dekoncentráltnak, apatikusnak és részvétlennek tűnnek. Például ha betegek, mindegy nekik, hogy meggyógyulnak-e – és milyen gyorsan. Annak a veszélye, hogy alkoholhoz vagy más drogokhoz menekülnek a „problémamegoldás” során, egyáltalán nem zárható ki.
 

Így változhat pozitív irányba az életünk

Ilyen szélsőséges esetekben segíthet Az erdei iszalag Bach-virágesszencia, ha ezzel együtt pszichoterápiás kezelést is kapunk: azzal a céllal, hogy kifejlesszük a problémák „itt és most” megoldásának képességét.
Az erdei iszalag- állapot ilyen súlyos és hosszan tartó formái mellett van egy enyhe tünet is, mely bármelyikünknél bármikor felléphet. Mégpedig akkor, ha a gondolatainkat különleges öröm vagy hatalmas bosszúság, bűntudat vagy féltékenység akadályozza. Ilyenkor jövőbeli események felé fordulunk (ha elmúlt dolgok foglalkoztatják a gondolatainkat, lásd jerikói lonc), és figyelmetlenné, dekoncentrálttá válunk. Vagy a lehető legrosszabb pillanatban ábrándozunk, például a munkahelyen, az iskolában, az autóban. Nem ismerjük meg a régi barátunkat, aki szembejön velünk az utcán, elfelejtünk leszállni a buszról vagy átmegyünk autóval egy kereszteződésen, noha piros a lámpa. Ezekben az esetekben is gyorsan segíthet az erdei iszalag, hogy kontrollálja gondolatainkat, és a jelenre koncentráljunk.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:07 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod