Bach virágesszencia - gyertyán (Hornbeam)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

A gyertyán segít legyőzni a kezdeti nehézségeket a munkában.

„Soha nem lehet vidámabb az ember, mint amikor megtalálja a neki való munkáját”
(Wilhelm von Humboldt)


Gyakran csak nehezen tudjuk összeszedni magunkat, hogy nekiálljunk a munkának? Közben minden alkalommal megmutatkozik, hogy minden meglepően jól megy, ha végre legyőzzük a bennünk lévő „ördögöt”. Ne tartozzunk azokhoz az emberekhez, akik reggelente legszívesebben a fejükre szeretnék húzni a takarót, ha arra gondolnak, mi mindent kell aznap elintézni.
A feladatunk hatalmas hegyláncként húzódnak előttünk, és túl gyengének érezzük magunkat, hogy mindent megoldjunk. Csakhogy azután megtörténik a csoda: estére mindent kiválóan elvégeztünk. A gyertyánt „hétfő – reggel - szernek” is hívják, mert ez a gyengeség gyakran egy új hét kezdetén tör ránk. Főképp, ha rutinmunkák vagy mellékes apróságok is állnak előttünk, melyeket el kell intézni, és amelyekhez inkább az emlékezetünkre, mintsem az alkotóerőnkre van szükségünk. Ettől az inkább egyoldalú erőfeszítéstől könnyen alakul ki szellemi kimerültség, ami azután a testre is kihat, úgyhogy összességében fáradtnak és gyengének érezzük magunkat. Noha a testi és szellemi aktivitás javítaná a közérzetünket, egyszerűen nem tudjuk összeszedni magunkat, hogy sétálni menjünk, vagy meglátogassuk a barátokat. Ehelyett a tévé előtt gubbasztunk, és hagyjuk, hogy elárasszanak bennünket mindenfélével, hogy aztán másnap ugyanazzal a gyengeséggel ébredjünk. Ha viszont kívülről hirtelen változások vagy biztatás érkezik, például egy váratlan látogatás vagy egy más munka révén, a gyengeséget mintha elfújták volna.
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

A gyertyán virágeszencia segíthet leküzdeni a kezdeti gyengeséget, hogy gyorsan megragadhassuk a feladatainkat. Újra hozzásegít a szellemi frissességhez és világossághoz. Ahhoz, hogy legyőzzük a bénító restséget, és kiszabaduljunk az egyoldalú, rutinszerű hétköznapokból, eljárhatunk például tanfolyamokra vagy rendezvényekre, melyek elősegítik a szellemi és testi aktivitásainkat.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:06 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod