Bach virágesszencia - fűzfa (Willow)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

A fehér fűz segít legyőzni az elkeseredettég érzését.

„Nem az a sorsunk, amit megélünk, hanem az, hogy mit érzünk, amikor megéljük.”
 

Marie von Ebner – Eschenbach


Az az érzésünk, hogy mágnesként vonzzuk a negatív dolgokat az életünkben? És titkon azt kérdezzük magunktól, mivel is érdemeltük ezt ki? Azokhoz az emberekhez tartozunk, akiknél mindig minden balul üt ki? Az a meggyőződésünk, hogy a mi autónk gyakrabban van a szerelőnél, mint az összes többi? Minden nyaraláskor legalább egyszer át kell költöznünk, míg egy elfogatható szobát nem kapunk? A listát nagyon könnyű folytatni olyan eseményekkel, melyek látszólag újra és újra azt igazolják, hogy éppen mi állunk az élet árnyas oldalán, hogy a sors nem túl kegyes hozzánk. Emiatt idővel természetes módon alakul ki bennünk a harag és az elkeseredettség érzése azokkal szemben, akiknek láthatóan jobban mennek a dolgaik, mint nekünk. Tulajdonképpen már egyáltalán nem is várjuk, hogy valami pozitív történjen, és beálltunk a rossz elviselésére. Ennek megfelelően elfelejtjük észlelni számunkra a pozitív helyzeteket. Ennek megfelelően elfelejtjük észlelni a számunkra pozitív helyzeteket. Pontosan megjegyezzük, hogy a vámkezeléskor a leglassabb sorban álltunk. A többi alkalmat, amikor szerencsénk volt, és gyorsan ellenőriztek bennünket, szinte rögtön elfelejtjük. Ezzel ördögi körbe kerülünk: ha a környezetünket negatívan és elkeseredetten szemléljük, mindig is ennek megfelelő tapasztalatokat fogunk szerezni. Negatív hozzáállásunk és várakozó magatartásunk úgyis közvetlenül és közvetve egyaránt befolyásolja az észlelésünket – és már emberek viselkedését velünk szemben. „ Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten” – tartja a közmondás. Ha emberekkel találkozunk, és negatív vagy bizalmatlanok vagyunk, akkor azt a másik rendkívül pontosan megérzi. Ilyenkor nem is tud lazán és oldottan reagálni – ezzel pedig meg is van a következő negatív tapasztalatunk. Elsősorban a hosszú és súlyos betegség esetén kerülünk könnyen a düh és az elkeseredettség állapotába – ha a betegség pusztán csak sorscsapásnak érezzük, és nem felhívásnak, hogy változtassunk valamin az életünkben: hogy a lelkünknél jobb legyen. Valószínűleg nehezünkre esik mindezt elfogadni, és elég példánk van, melyek azt bizonyítják, hogy többnyire tényleg szerencsétlen körülmények áldozatai vagyunk. Mindannyian naponta élünk át olyan dolgokat, melyek szemmel láthatóan balul ütnek ki. Az a döntő, hogyan reagálunk rá, hogy megpróbáljuk–e egy ilyen helyzetnek a pozitív oldalát is nézni. Ha például lemondanak egy rendezvényt, amit már régóta nagyon várunk, akkor kétféle képen reagálhatunk: „Jellemző, mindig, amikor én szeretnék valamit, épp akkor nem sikerül” vagy: „Kár, de ma este végre meghallgathatom az új CD-t.”
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

A fehér fűz virágeszencia segítségével megtalálhatjuk leküzdeni az elkeseredettségünket. Észrevesszük, hogy mi is sokszor felelősek vagyunk a helyzetünkért, és nem valamiféle „sötét erő” áldozata vagyunk. Ez a felismerés segíthet pozitívan nézni az életünk dolgait, és akár másképp is cselekedhetünk.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:06 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod