Bach virágesszencia - forrásvíz (Rock Water)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

A forrásvíz segít mérsékelni a tökéletességre való törekvést.

„Az életet mosolyogva győzzük le, vagy sehogy.”
 

Kínai mondás


Szilárd elvek és szabályok szerint élünk? Hajlamosak vagyunk például tornagyakorlatokat és diétákat nagy fegyelemmel végigcsinálni? A munkákat példásan végezzük? Mi is a megbízható és kötelességtudó emberekhez tarozunk, aki öröm a munkáltatónak? Persze így előfordulhat, hogy meglehetősen magas igényeket támasztunk önmagunkkal szemben, melyeket sokszor csak fáradtsággal és erőfeszítéssel tudunk teljesíteni. Most valószínűleg azt kérdezzük magunkban: „ Na és, mi kifogásolni való van ebben? Nekem jó, ha megkövetelek magamtól egyet, s mást, és rigorózus vagyok.” Természetesen ez rendben van, de csak addig, amíg ezzel a beállítottsággal meg nem fosztjuk magunkat teljesen az életörömtől és a jó közérzettől. A kötelességtudat és a fegyelem olyan alakot is ölthet, mely szűk látókörű fanatikussá, humortalan aszkétává változtat bennünket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a szükségleteinknek azt a részét elnyomni, mely nem illik az eszményképünkhöz. A tökéletességre törekvés és az elvekbe kapaszkodás néha szigorú, merev, elfogult emberré változtat minket. Ez a viselkedés egyes esetekben nem okvetlenül kap nagy hangsúlyt, és maguk az érintettek esetleg a könnyedségnek és az életörömnek csak egy kis hiányát érzik.
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

Forrásvíz eszencia egyfajta „lágyító”, „oldószer”, mely segít, hogy kevésbé vegyük komolyan magunkat, és az életnek a derűs oldalait is felfedezzük. Még ha nem is csinálunk mindent tökéletesen, vagy időről időre megfeledkezünk az elveinkről, akkor is szeretetre méltóak vagyunk. Boldogabbnak és élettelibbnek érezhetjük magunkat, ha kevésbé szigorúan bánunk magunkkal, és kevésbé követelünk magunktól. Nyugodtan legyünk egyszer kicsit elnézőbbek önmagunkkal, és kényeztessük magunkat úgy, ahogy például egy jó barátot kényeztetünk. A feladatainkat eddig bizonyára mindig 150 %-osan teljesítettük. Próbáljunk meg egyszer 80 %-os teljesítménnyel megelégedni, az másoknak általában tökéletesen elég.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:06 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod