Bach virágesszencia - fehér vadgesztenye (White Chestnut)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

A fehér vadgesztenye megkönnyíti, hogy kikapcsoljuk az állandóan felszínen lévő gondolatokat.

„ Ahol világosság uralkodik, ott nyugalom is van, vagy fokozatosan kialakul magától.”
 

(Wilhelm von Humboldt)


Éjjelente ébren fekszünk, mert mindig ugyanazon a problémán rágódunk. Már jól ismerjük azt az állapotot, amikor a fejünkben a gondolatok egy téma körül forognak, mint egy lemez, amelyik elakad. Dekoncentráltak vagyunk, vagy nehezen tudunk odafigyelni, mert az agyunkat csakis egy visszatérő gondolat blokkolja. Egy idő után krónikus lesz az alváshiány. A gondolatok eme körforgását többnyire olyan események indítják el, melyek félelemmel, bánattal vagy bosszúsággal kapcsolatosak. Így például egy veszekedés után újra és újra az járhat az eszünkben, hogy tulajdonképpen mit akartunk mondani. Vizsgák előtt gyakran a kudarctól való félelem járja át egész valónkat – hasonlóan a fontos döntések előtti félelmekhez, hogy valamit rosszul csinálunk. Ám a pozitív gondolatok is szabadjára engedik a gondolatok körforgását, például egy születésnapi parti tervezése vagy egy előttünk álló utazás. Amíg a „körhinta” pörög, azaz a körforgás folyamatban van, már semmi másra nem tudunk koncentrálni, figyelmetlenné válunk, és nem vagyunk képesek újra nyugalmat, és világosságot teremteni a fejünkben. Eközben minden kívülről jövő impulzus blokkolódik, már nem is tudjuk észlelni őket. Az ilyen fajta hosszan tartó állapotokat az általános közérzetünk is megszenvedi. Kialvatlanok vagyunk, adott körülmények között szomorúak és depressziósak is, ha már nem tudunk megszabadulni a negatív gondolatoktól.
 

Így változhat pozitív irányban az életünk

A fehér vadgesztenye Bach-virágeszencia segítségével megállíthatjuk gondolatok körforgását. Megkönnyebbülve vesszük észre, hogy lassan-lassan megnyugszanak a gondolatok, és beköszönt a világosság. Újra fogadóképesé válunk a kívülről jövő információkra, tudunk koncentrálni jelenben zajló folyamatokra, és éjjel megint jobban alszunk. Általában ésszerű, ha a fehér vadgesztenyét kombinálva vesszük be olyan érzésekre ható virágeszenciákkal, melyek a gondolatok körforgását kiváltották. 
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:06 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod