Bach virágesszencia - erdeifenyő (Pine)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

Az erdeifenyő az állandó bűntudat ellen hat.

„Nem az a feladatom, hogy másoknak az objektíve legjobbat adjam – hanem a sajátomat olyan tisztán és őszintén, ahogy csak lehetséges.”
 

(Hermann Hesse)


Gyakran elégedetlenek vagyunk teljesítményeinkkel, mert azt hisszük, hogy okvetlenül jobban kellett volna csinálnunk? Mindig rögtön magunkban keressük a hibát, ha más emberekkel való kontaktus során problémák merülnek fel? Sűrűn az az érzésünk, hogy például nem tudunk eleget tenni a gyerekeink vagy a férjünk/feleségünk igényeinek és kéréseinek?
Ilyenkor valószínűleg azon emberekhez tartozunk, akik mindent kétségbe vonnak, amit csinálnak, és állandóan azon gondolkoznak, hogy nem tudtak volna–e mindent jobban csinálni. Mondjuk, egy jól sikerült születésnapi zsúr után, amikor minden vendég elment, töprengeni kezdünk, hol is nem volt rendben valami: tényleg ízletes volt az étel, jól választottam meg az italokat, mindenki feloldódott-e a hangulattól? Előfordulhat, hogy éjjelente éberen fekszünk, és szemrehányásokkal gyötörjük magunkat már meghozott döntések és régi kimondott dolgok miatt. Sokszor még azokért a hibákért is felelősnek érezzük magunkat, melyeket mások követtek el, és magunkban keressük az okokat. Elégedetlenségünk és kétségünk azonban nemcsak a teljesítményünkre vonatkozik, hanem az emberi minőségeinkre is. E téren is rossznak, vagy elégtelennek érezzük magunkat. És ha mások biztosítanak is bennünket az ellenkezőjéről, az sovány vigasz. A szívünkben mérgezett nyílként szúr a soha meg nem elégedés érzése. Ennek következményei a bizonytalanság, a kevés életöröm, valamint az állandó fáradozás, hogy mindent rendkívül jól csináljunk, hogy a saját jól hízott követelményeinknek is megfeleljünk.
 

Így változhat pozitív irányba az életünk

Az erdei fenyő virágeszencia nem fog egy csapásra megszabadítani bennünket a bűntudatunktól, de segít, hogy jobb fényben lássuk magunkat, és a teljesítményeinket képesek legyünk jobban megbecsülni. Mi lenne, ha a következőket mondogatnánk magunknak: „Megteszem, ami tőlem telik, és ha az a másiknak nem elég, az az ő problémája. Azaz, amíg én fáradozom, és tőlem telhető legjobbat adom, nem kell szemrehányást tennem magamnak, még akkor sem, ha a másik a személyemet vagy a teljesítményemet kevésnek érzi.”
Az aktuális helyzeteknél, amikor hirtelen szemrehányásokkal kínozzuk magunkat, segít az erdei fenyő, hogy a helyes színben lássuk a dolgokat.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:05 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod