Bach virágesszencia - bükkfa (Beech)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

A bükkfa segít a nehézkes emberek vagy helyzetek elfogadásában
 

 

„A rideg kritika egy kard, mely látszólag másokat, valójában azonban a saját gazdáját csonkítja meg. (Christian Morgenstern)
 

 


Gyakran használjuk ezt a kifejezést: „Szerintem ez lehetetlen”? Nehezen tudjuk elfogadni azokat az embereket vagy helyzeteket, melyek nem felelnek meg az elképzelésünknek? Gyakran szemléljük fejcsóválva mások életét és ténykedését? Hamar észrevesszük a mások hibáját és gyengéit? Inkább kritikusak vagyunk, és azon nyomban látjuk, mit lehetne jobban csinálni? Akkor igaz, hogy remek megfigyelőképességünk van, de valószínűleg jó adag intolerancia is szorult belénk. Legtöbbünknek igen nehezére esik ezt bevallani – olykor az önismeret hiánya még meg is akadályoz benne. Ilyen esetekben megértően el kellene fogadnunk és gondosan megvizsgálnunk a barátok finom célzásait vagy tanácsait. Az intoleráns emberekkel az a probléma, hogy más emberek megítélésekor mindig a saját viselkedésmódjukat és véleményeiket veszik alapul egyedüli érvényes mérceként. Ettől bármiféle eltérést képtelenek elfogadni, ami a másik ember teljes elutasításához, majd elítéléséhez vezet. Ugyanígy nehezükre esik elfogadni olyan helyzeteket, melyeket másképp képzeltek el. Mindannyiunknak jogunk van valamit jónak vagy rossznak, szépnek vagy csúnyának találni. De meg kell tanulnunk elfogadni, hogy más embereknek éppenséggel más nézeteik is lehetnek. Van, akinek például létkérdés az ünnepélyes öltözet az operában, míg más a farmernadrágban érzi jól magát. Az emberek mássága természetesen kellemetlenül érinthet minket, talán tudatosan vagy tudat alatt félelmet kelthet bennünk. De nem adhat okot arra, hogy másokat az egyediségük miatt elítéljünk, vagy hogy lenézzük őket. Nekünk is vannak hibáink és gyengéink, s ezeket viszont többnyire nem látjuk - vagy nem akarjuk látni.
Így változhat pozitív irányba az életünk
A bükkfa Bach-virágesszencia élesítheti a látásunkat a saját hibáinkra és gyengeségeinkre. Ugyanakkor segít a tolerancia és a nagyvonalúság kifejlesztésében, a másik emberrel való bánásmódban és a nehéz helyzetek kezelésében. Gyakoroljuk egy kicsit az úgynevezett jó megfigyelést úgy, hogy a szomszédunkban egyszer nem a hibát keressük, hanem a jó tulajdonságokat kutatjuk. Csodálkozni fogunk, mennyi pozitív dolgot fedezhetünk fel benne.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 14., péntek idő 13:04 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod