Bach virágesszencia - apróbojtorján (Agrimony)
Kiszerelés: 10 ml    
1 760 Ft
db
Várható kiszállítás 2-5 nap

 

Az apróbojtorján javítja a konfliktuskezelő képességet.


„Sokkal többet nyernénk, ha olyannak mutatnánk magunkat, amilyenek vagyunk, mintha megpróbálnánk annak látszani, akik nem vagyunk”.

La Rochefoucauld
 


Megpróbáljuk elkerülni a konfliktusokat és a veszekedést, mert az ilyen helyzetekben szinte fizikailag rosszul vagyunk? Sokszor boldognak mutatjuk magunkat, még ha nem is vagyunk olyan jól? Hajlamosak vagyunk átsuhanni a problémák fölött, és közben mindig megőrizni a tartásunkat? Társaságban érezzük magunkat a legjobban? Kellemetlen, ha látják rajtunk a nehézségeinket, a gyengeségeinket, a mérgünket és a frusztrációnkat? Kínzó gondolatok gyötörnek, amikről senkivel sem akarunk beszélni? Akkor bizonyára azokhoz az emberekhez tartozunk, akiknek az életelvei között szerepel, hogy „mindig mosolyogni, de az hogy belül mi zajlik, ahhoz senkinek semmi köze”. Tulajdonképpen egész jól megvagyunk ezzel a mottóval, csakhogy ez a módszer, ahogy így az életet éljük, túl sok erőnkbe kerül, és gyakran jár együtt belső magánnyal. Senkink sincs, aki megvigasztalhatna a bánatunkban, és ha bajban vagyunk, mert nem is akarjuk hagyni. Számunkra a nehézségek és a gyengeségek szégyellnivalók, amit jobb, ha elrejtünk mások elől. Ennek tulajdonképpen az a következménye, hogy soha nem lehetünk „valódiak”, hanem mindig színjátékot kell játszanunk. Ez energiát és összpontosítást igényel, és végül feszültséghez vezet, mind lelki, mind testi síkon. Az ilyen emberek számára az egyedüllét a legrosszabb. Számukra az arcuk már nem nyújt védelmet a problémákkal szemben mások elől, és szembesülniük kell velük. Ezt legalább annyira nem szeretik, mint a veszekedést másokkal, ami elől mindenképpen megpróbálnak kitérni. A társaság és az alkohol emiatt kedvelt szer, hogy eltereljék a figyelmüket.
 

Így változhat pozitív irányba az életünk

Az apróbojtorján Bach-virágesszencia segítségével fokozatosan bátorságot gyűjtünk, hogy megnyíljunk mások előtt. Próbáljunk csak meg egyszer a gyengeségeinkről és a nehézségeinkről beszélni. Észre fogjuk venni, hogy nem utasítanak el vagy ítélnek el miatta. Mi pedig az ilyen beszélgetések által megkönnyebbülünk és megvigasztalódunk, majd bizalmat nyerünk, hogy mi is élhetünk maszk nélkül. Ezáltal felszabadulnak azok az erők, amelyeket eddig a külsőségek felépítésére használtunk. Ezek az erők segíteni fognak abban, hogy jobban el tudjuk viselni a konfliktusokat másokkal.
 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2011. október 13., csütörtök idő 17:11 ebben a kategóriában: Bach virágterápia. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod