A fül betegségei

  Kategória Gyógyteák
19
okt
A fül betegségei

Leggyakoribb betegség a nagyothallás, siketség, heveny középfülgyulladás, fülcsengés, közép- és belsőfülben fellépő daganatos betegségek.
Tünetei: viszketés, véres, gennyes váladékozás a hallójáratokból gyulladások esetén. Láz, fájdalom, hallásromlás.
 


Nagyothallásra
Cseppentsünk naponta: egy kövirózsa levelét megtörve, a kijövő cseppet a fülbe téve. Mindaddig ismételjük meg ezt naponta, míg a hallásunk nem javul. Masszírozzuk el a fül mögötti részt, de finoman.
 

Szőlőmetszéskor fogjuk fel a venyige levét, és részarányosan tegyük gyümölcspálinkába. Kb fél dl 10 csepp venyigelé kell. Alkalmazzuk addig, míg az eredmény jelentkezik,1-1 cseppet a fülbe.
 


Kiváló még a magnetizált rózsaszirom is.
A rózsaszirmot begyűjtjük egy légmentesen elzárt üvegbe. Kitesszük a napra. Egy idő után levet enged. Ebből kerüljön egy-egy csepp a fülbe. Jó ehhez a magnetizált víz is, hígítva a levet.
 

Az almaecet rendszeres fogyasztása az érfalak rugalmasságát segíti: 2dl vízbe 2 kávéskanál almaecet, 1 evőkanál méz.
 


Fülzúgás
Magas vérnyomás, érelmeszesedés, különféle szorongásos betegségek is előidézhetik. Rendszerint csökkenthetők vagy megszüntethetők ha a vér cseppfolyósságát javítják. Ilyen hatásúak a páfrányfenyők (ginkók) leveléből készített különféle készítmények. 

Cimke:  Bejegyzés közzétéve ekkor 2010. október 19., kedd idő 09:05 ebben a kategóriában: Gyógyteák. Trackback kikapcsolva.

  0 hozzászólás

  Szólj hozzá te is!

  Neved (beceneved) (*)
  E-mail (nem publikáljuk) (*)
  Weblapod (ha van)
  Hozzászólásod